Buna ziua,
Am si eu o problema de lamurit: Sunt insarcinata in luna a 6-a, sunt angajata din 2009 ca pfa la o firma, iar din februarie 2012, cu contract de munca de 2 ore la alta firma. Din luna ianuarie ar trebui sa intru in concediul de maternitate, pe care mi-l va elibera medicul de familie. M-am gandit sa depun concediul la firma la care lucrez cu 2 ore iar la cea cu pfa sa mai merg cu jumatate de norma, deoarece ma simt bine si pot sa muncesc. E legal? Si apoi cand anume dupa nastere trebuie sa-mi suspend activitatea pfa? Dupa cele 42 de zile obligatorii sau din momentul nasterii?
Si apoi mai am o intrebare: Pe activitatea pfa inregistrez restante la CASS si CAS. Idemnizatia de crestere a copilului este conditionata de aceste plati restante sau nu? Ca in conformitate cu noile prevederi am inteles ca se conditioneaza doar de plata taxelor si impozitelor locale. E adevarat?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
1. Legislatia nu prevede ca pe perioada concediului de maternitate nu puteti presta o munca la alt angajator numai ca acest concediu se acorda pentru protejarea sanatatii mamei si a copilului iar dvs. nu prea tineti cont de asta.
2. Activitatea ca PFA trebuie suspendata cu data cu care solicitati CCC.
3. - Plata sau neplata contributiilor de asigurari sociale (la pensie, sanatate si somaj) nu au relevanta in aprobarea indemnizatiei pentru CCC.
- Singura conditie este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri profesionale (din prestarea unei munci) impozabile.