avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... din prenatal cu cati bani ramai
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

din prenatal cu cati bani ramai

vreau sa imi zica cineva daca din bani de prenatal mai opreste statu ceva adica din 85% medie salar lunar 1000 ron cat voi lua in mana
Cel mai recent răspuns: florindenisa , utilizator 22:37, 1 Decembrie 2012
1. Din indemnizatia pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) se retine numai CAS (pentru pensie) de 10,5% din salariul minim pe economie, adica 700 x 10,5% = 74 lei.

2. Cei 74 lei se retin pentru o luna intreaga (daca certificatul initial si cel final sunt pe mai putin de o luna retinerea se face proportional cu zilele lucratoare din certificatul medical).
nu am treaba cu cele 126 de zile sunt tatal
1. Dvs ati intrebat de concediu prenatal.

2. Daca va referiti la indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC), atunci raspunsul este ca aceasta este egala cu 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului si din ea nu se face nici o retinere.
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal marusia80m marusia80m Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si concediu crestere copil ion_raluca ion_raluca Lucrez in sector bugetar, la primarie, am luat salariul minim pe economie in ultimele 12 luni. In curand trebuie sa intru in concediu prenatal si postnatal de ... (vezi toată discuția)
Plata concediu prenatal adyna_me adyna_me Buna ziua, Sunt insarcinata in luna a 6a si ar trebui sa intru in concediu prenatal la 1 oct urmand sa nasc pe 20 nov. As dori sa stiu daca concediul ... (vezi toată discuția)