avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune

buna dimineata
am fost chemata in judecata de una din cele 3 parti pt iesirea din indiviziune de pe un titlu de proprietate-teren extravilan.
problema e ca mai exista un titlu de proprietate ,cu alte 2 terenuri,unul extravilan si unul intravilan ,care nu a fost introdus pe motiv ca ,primul teren extravilan din acest titlu a fost obtinut de bunicul meu ca veteran de razboi si vezi doamne nu-l primeste instanta,titlu, pt a-l returna mostenitorilor,terenul,iar al 2-lea teren,intravilan,din acest titlul ,reclamantul spune ca i s-au facut lui acte de donatie de catre a 2-a sotie a bunicului meu.dar eu am titlu de proprietate pe teren.

ce ar trebui sa fac?
am proces pe 13 dec la urziceni.
ma gandesc sa fac o intampinare in care sa aduc si al 2-lea titlu in instanta si sa dezbata si acesta intrucat eu platesc impozite pe eceste terenuri dintotdeauna,si ar fi mai bine sa semnez iesirea din indiviziune din primul titlu ,pt care de altfel sunt chemata in judecata,pana nu se dezbate si al 2-lea titlu?

va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: mikaela8 , utilizator 15:11, 1 Decembrie 2012
Buna seara/dimineata!
ati fost chemata in judecata pt a se partaja un bun. Acesta este obiectul procesului, partajarea terenului din titlul indicat de reclamant.
Daca aveti si dvs pretentii fata de reclamant formulati cerere reconventionala (care se timbreaza si ea la valoare ca si cererea reclamantului).
pana pe 13 dec aveti timp suficient sa consultati (contra cost, in particular, cu toate actele in fata) un specialist pentru a avea un punct de plecare mai ferm.
nu cred ca va descurcati singura in acest hatis de legi si daca aveti deja avocat angajat cereti explicatiile necesare acestuia.
cu stima
multumesc,dar obiectul partajului sunt 2 titluri de proprietate si nu doar unul.inteleg ca celalalt titlu ,reclamantul nu are interes sa+l prezinte instantei sub pretextul ca i+a fost donat lui acel teren intravilan
adica nu ar trebui sa semnez pe 13 dec .ieşirea din indiviziune pentru primul titlu de proprietate?si cererea reconvenţională sa o trimit prin P.T.T pâna la 13 dec.?unde se plateste taxa de timbru?
sau ar trebui sa semnez ieşirea din indiviziune pt un teren ,primul titlu iar apoi sa ma judec cu reclamanta pt celălalt titlu_

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema-suficienta certificatului de mostenitor dandanaua dandanaua Valeria a avut 2 fii: Ion si Gheorghe.Ea a murit inainte de 1989. Dupa 1990, se elibereaza titlu de proprietate pt.cetateanul Valeria,cu mostenitori Ion si ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate CHICOSU CRISTINA CHICOSU CRISTINA Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe titlul meu de proprietate figurez cu 1ha teren intravilan si extravilan 2ha, problema mea este ca pe ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)