avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie cu cetatean american si posibilitate de a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie cu cetatean american si posibilitate de a lua copilul in America

buna ziua,as dori sa va intreb,in conditiile in care in luna ianuarie,anul urmator ma voi casatori cu iubitul meu,cetatean american,care a mai fost la noi in tara,in cat timp vom avea posibilitatea sa putem parasi impreuna Romania pentru a pleca in USA,si mai ales,ce demersuri trebuiesc facute pentru a-mi putea lua si fiul cu mine,in conditiile in care eu sunt divortata din culpa exclusiva a sotului,iar copilul mi-a fost incredintat mie,el avand doar drept de vizita si obligatia de a-i achita pensia alimentara lunar(drept si obligatie pe care nu le-a respectat;ba mai mult decat atat,a fost si arestat pentru furt).
Cu siguranta ,nu imi va acorda semnatura pentru a-l putea scoate pe cel mic din tara,desi nu l-a mai vazut de 2 ani de zile,dar vreau sa stiu ce pot face ca sa putem pleca impreuna toti 3,eu ,viitorul sot si copilul?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nicoleta20 , utilizator 09:11, 5 Decembrie 2012
Intrucat minorul va fost incredintat dvs nu aveti nevoie de acordul tatalui sau pt a iesi din tara cu acesta. Daca nu ati cerut in instanta stabilirea domiciliului minorului la adresa dvs de domiciliu at va trebui sa investiti instanta cu o astfel de cerere. Hot j def si irevocabila prin care vi s-a incredintat copilul este sufucienta Pt ca minorul sa se stabileasca in alt stat. Ulterior va trebui sa ii comunicati , oficial, noul domiciliu al minorului, tatalui sau.
Chiar daca are hotarare de incredintare pe vechea lege nu poate pleca in SUA fara acordul tatalui.
am sa merg la inceputul lunii ianuarie la ambasada sua la bucuresti pentru a cere informatiile necesare care ma vor ajuta sa il pot scoate pe cel mic din tara,va voi time la curent

va multumesc pentru raspunsuri
o zi placuta tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea tarii cu copilul minor cneculai cneculai Buna ziua, As dorii sa obtin un ajutor in urmatorul caz. Sunt casatorit si am o fetita de 9 ani.Anul acesta sotia mi-a spus ca doreste sa plece in cadrul ... (vezi toată discuția)
Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)