In obiectiunile pe care le-am primit la expertiza se invoca rea-credinta pentru neatasarea la documentatie a organigramei desfasurate pe persoane.Parata nu mi-a pus la dispozitie acest document motivand ca nu e un document analitic, asa cum dealtfel stiu si eu, dar as fi vrut sa citesc in lege daca este specificat cum trebuie sa fie intocmita.Deasemenea o organigrama pe care o invoca reclamanta nu are semnaturile legale si stampila societatii si eu nu am luat-o in considerare, avand obiectiuni si in acest caz. Orice sfat este binevenit si il astept cu interes....
Cu stima,
In legislatia municii nu este prevazuta obligativitatea realizarii organigramei, insa aceasta este solicitata de institutiile publice cand se inregistreaza contractele colective de munca la nivel de unitate, in cazul intocmirii regulamentului de ordine interioara si in cazul unor controale specifice.
Numai in legea administratiei publice locale 215/2001 republicata, la art. 36 alin. 3) litera (b) se spune ca in exercitarea atribuţiilor consiliului local, acesta aproba, în condiţiile legii, la propunerea primarului, înfiinţarea, organizarea şi statul de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului, ale instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, precum şi reorganizarea şi statul de funcţii ale regiilor autonome de interes local.
POPA GHEORGHE
Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Presupun ca va interesa modul de subordonare al lucratorilor.
Puteti solicita fisa de post (obligatoriu a fi intocmita pentru toti lucratorii) pentru reclamant si pentru seful direct al reclamantului, regulamentul de ordine interioara (ROI) si regulamentul de organizare si functionare (ROF) al firmei parate, prevazute de codul muncii, a fi intocmite la nivel de firma.