Buna ziua ... am si eu niste intrebari in legatura cu somajul tehnic .... am fost trimisa in somaj tehnic pe o perioada de 2 luni si vreau sa stiu cam ce ar insemna asta ... adica ce se intampla dupa terminarea celor 2 luni de somaj tehnic : pot sa-mi reiau munca sau as putea fi trimisa in somaj permanent(mentionez ca nu am mai fost in situatia asta si nu am idee de noile legi). Cand mi s-a instiintat asta am fost atat de surprinsa incat am si uitat sa mai intreb de aceea as vrea sa stiu cum voi primii banii de la somaj tehnic :imi vireaza ca de obicei pe card sau ii voi primi prin posta ?
As putea sa inchei un nou CIM si sa am 2 CIM in acelasi timp ... ma refer la faptul daca as putea sa incasez cei 75% de la companie si in acelasi timp sa lucrez in alta parte astfel sa am CAS-ul platit si sa-mi continui vechimea in munca.
Codul muncii permite sa aveti mai multe CIM in acelasi timp asa ca puteti sa incheiati un alt CIM in aceasta perioada:
Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Am incercat sa ma angajez printr-o firma de recrutare iar cei de acolo mi-au zis ca nu am voie sa am doua c.i.m adica sa primesc si cei 75% de dincolo si sa lucrez in alta parte .Mi-au dat de ales :ori acolo ori aici .Cica este ilegal sa am doua c.i.m si ca pot fi gasita de itm si totodata sanctionata :((
Somaj tehnic
ContSters94817
Firma urmeaza sa dea o parte din personal in somaj tehnic 3 luni. Intrebarea mea este:dupa cele 3 luni de somaj tehnic daca se vor face disponibilizari in mai ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic
gabita2000
Buna ziua,
As vrea sa va intreb in primul rand ce inseamna somaj tehnic. Am inteles ca este 75% din salariu?
Acest somaj ma afecteaza pe mine in privinta ... (vezi toată discuția)