avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie apartament,la fiu,nora si nepot....e posibil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie apartament,la fiu,nora si nepot....e posibil?

Buna seara,La mullti ani tuturor roamnilor.
AM o rugaminte la dvs,sa ma ajutati intr-o lamurire pt prietena mea.
este casatorita de 23 ani si locuieste impreuna cu soul si fiul,in apartamentu;l proprietate al soacrei,prietena munceste de 5 ani in Italia,si a trimis acasa la sot 34.000 euro,din care a adus mari inbunatatiri apartamentului soacrei,a cumparat centrala care tot pe numele soacrei,etc.acum,sotul i-a cerut 1000 euro pt a se tranfera casa pe numele lor.prietena,crezand ca soacra face act de vanzare cumparare,ei si sotului,a trimis cu incredere,dar apoi a aflat ca soacra face donatie pe numele la toti trei.deci,fiul titularei apartamentului,norei si nepotului.prietena intreaba daca :
1)se poate face act de donatie pt trei persoane?(este pesimista,deoarece soacra nici la ora actuala nu o are la suflet)
2)daca totusi ,soacra,face act de donatie numai fiului dansei,si nu vrea sa o treaca si pe ea in contractul de donatie,cum poate recupera toti banii investiti si anii de suferinta departe de casa?
se gandeste ca,la batranete,daca sotul moare primul,fiul lor are dreptul la 3/4 si dansa la 1/4,si asta o roade deoarece durerea ei este ca daca ar fi stans acesti bani,isi cumpara macar o garsoniera pe numele ei.
cu stima.
Cel mai recent răspuns: camicr , utilizator 18:26, 1 Decembrie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa poate fi donata mai multor persoane, insa daca va dori sa-i doneze si ei ca nora, va trebui sa fie prezenta la notar sau sa imputerniceasca pe cineva s-o reprezinte.
Numai pe cale judecatoreasca va putea recupera investitiile, dar acum trebuie sa actioneze pt ca dreptul ei de creanta se va stinge in timp, intervine prescriptia, iar daca apuca sa instraineze casa pana la proces, nu mai are ce-i lua apoi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc pt raspuns.
cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dupa 25 de ani de casnicie, sotul ramas pe drumuri adorama adorama Am un bun prieten care dupa 25 de ani de casnicie, este in divort. In timpul casatoriei soacra acestuia, un apartament la trecut pe numele copilului, ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil ionelanicoletastoleru ionelanicoletastoleru Buna ziua,am un baiat din prima casatorie,iar cu actualul sot un baiat.Noi locuim cu mama sotului meu,care nu detine acte pe casa,actele fiind pe mama soacrei ... (vezi toată discuția)
Mostenire codin12 codin12 daca soacra da o suma de bani norei pentru ca fiul ei nu era in tara si aceasta mai pune alti bani si cumpara o garsoniera pe numele ei pe actul de ... (vezi toată discuția)