avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pentru postul de SSM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pentru postul de SSM

buna ziua
am si eu o problema cum ar fi:
seful meu doreste sa angajeze pe postul de SSM un baiat care nu are studii tehnice si este in anul I la facultate de informatica, dar citind legea SSM si HG 1425/2006 unde scrie ca reprezentantul ssm trebuie sa aiba studii tehnice finalizate si un curs de minim 80 de ore, pentru nivel mediu, dar sefu insista ca se poate sa il angajam, cum sa procedez ca nu mai stiu X-(
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: radlili , utilizator 11:34, 13 Noiembrie 2009
Spunetii sefului ca legile sunt valabile si pentru el. Iar in situatia in care o sa fie amendat de cei de la ITM pentru ca nu sunt respectate prevederile legii sa nu caute motive , invocand necunoasterea legii. Este posibil chiar si cei de la ITM, cend veti depune actele pentru angajarea persoanei respective sa va solicite calificarea in acest domeniu, respectiv acel curs de 80 de ore.
va multumesc
o zi cat mai buna
am vazut situatia dv, mai exista o solutie.
trimiteti mesaj la joji_may59@yahoo.com
Daca vrea neaparat sa angajeze aceasta persoana sa il inscrie la un curs de specialitate si apoi il poate angaja, chiar daca nu a treminat facultatea. Va prezenta o a adeverinta ca este student.
Nivelurile de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, necesare pentru dobândirea capacităţilor şi aptitudinilor corespunzătoare efectuării activităţilor de prevenire şi protecţie, sunt următoarele:
a) nivel de bază;
b) nivel mediu;
c) nivel superior.
Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului de bază sunt:
a) studii în învăţământul liceal filiera teoretică în profil real sau filiera tehnologică în profil tehnic;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. A de la Nomele de aplicarea Legii nr.319/2006 , cu o durată de cel puţin 40 de ore.
Nivelul de bază se atestă prin diploma de studii şi certificatul de absolvire a cursului.

Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului mediu sunt:
a) studii în învăţământul postliceal în profil tehnic;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o
durată de cel puţin 80 de ore.
Nivelul mediu se atestă prin diploma de studii şi certificatul de absolvire a cursului.

Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior sunt:
a) studii superioare tehnice;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o
durată de cel puţin 80 de ore;
c) curs postuniversitar de evaluare a riscurilor cu o durată de cel puţin 180 de ore.
Nivelul superior se atestă prin diploma de studii şi certificatele de absolvire a cursurilor.
Cerinţa minimă prevăzută la lit. b) este considerată îndeplinită şi în situaţia în care persoana a absolvit o formă de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Alte discuții în legătură

Grad superior ssm Adrian Blanaru Adrian Blanaru Un angajat care are curs postuniversitar ERSSM 180 ore este considerat grad superior? Daca da, care sunt atributiile dpdv legal a unui angajat cu grad ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! imi poate explica si mie cineva conform art.50 din ... sophia0406 sophia0406 Buna ziua! Imi poate explica si mie cineva conform art.50 din hg 1425/06 pentru a putea devenii sef serviciu extern. Experienta mea se apropie de 5 ani ca si ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am si eu o intrebare, la cerintele minime de pregatire ... TnsAdrRzv TnsAdrRzv Buna seara ! Am si eu o intrebare, la cerintele minime de pregatire in domeniul SSM, nivel superior, diploma de cilenta trebuie sa fie stric pe profil tehnic ... (vezi toată discuția)