avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pentru postul de SSM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pentru postul de SSM

buna ziua
am si eu o problema cum ar fi:
seful meu doreste sa angajeze pe postul de SSM un baiat care nu are studii tehnice si este in anul I la facultate de informatica, dar citind legea SSM si HG 1425/2006 unde scrie ca reprezentantul ssm trebuie sa aiba studii tehnice finalizate si un curs de minim 80 de ore, pentru nivel mediu, dar sefu insista ca se poate sa il angajam, cum sa procedez ca nu mai stiu X-(
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: radlili , utilizator 11:34, 13 Noiembrie 2009
Buna ziua.
As fi interesat sa aflu parerea dvs in cazul urmatoarei situatii: cel ce urmeaza a fi numit lucrator desemnat pt ssm in cadrul unei firme private din industria metalurgica nu are studii tehnice. Pregatirea de baza este in domeniul economic, dar ca specializare merceologie si managementul calitatii care nu este tocmai o pregatire in domeniul economic, ci mai degraba tehnic. De asemenea, persoana respectiva are diploma de doctor tot in domeniul economic, dar teza este referitoare la implementarea in industrie a sistemelor integrate de management calitate-mediu-securitate si sanatate in munca. Totodata, are o vechime in munca in cadrul compartimentului asigurarea calitatii de 10 ani (din care 5 ani sef serv).
Persoana in cauza poate fi numita de conducerea firmei lucrator desemnat pt ssm?
Va multumesc.
Da, poate fi numit lucrator desemnat SSM, doar dupa efectuarea unui curs de minim 40 de ore de specializare.
Lucratorul desemnat SSM de numeste in unitatile care au pana la 150 de lucratori angajati, cu exceptia unitatilor prevazute la Anexa nr.5 din HG 1425/2006, caz in care se infiinteaza Serviciul intern de prevenire si protectie.
Pentru unitatile cu un numar mai mare de 150 de lucratori angajati, se infiinteaza Serviciul intern de prevenire si protectie. Sef serviciului intern trebuie sa aiba studii superioare tehnice, un curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă cu o
durată de cel puţin 80 de ore si un curs postuniversitar de evaluare a riscurilor cu o durată de cel puţin 180 de ore.
Cursurile de evaluator nu se pot face daca nu exista si celelate doua niveluri de cursuri (minim- de 40 de ore si mediu- de 80 de ore).
pentru mai multe lamuriri, consultati HG 1425/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad superior ssm Adrian Blanaru Adrian Blanaru Un angajat care are curs postuniversitar ERSSM 180 ore este considerat grad superior? Daca da, care sunt atributiile dpdv legal a unui angajat cu grad ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! imi poate explica si mie cineva conform art.50 din ... sophia0406 sophia0406 Buna ziua! Imi poate explica si mie cineva conform art.50 din hg 1425/06 pentru a putea devenii sef serviciu extern. Experienta mea se apropie de 5 ani ca si ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am si eu o intrebare, la cerintele minime de pregatire ... TnsAdrRzv TnsAdrRzv Buna seara ! Am si eu o intrebare, la cerintele minime de pregatire in domeniul SSM, nivel superior, diploma de cilenta trebuie sa fie stric pe profil tehnic ... (vezi toată discuția)