avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incetarea raport de serviciu functionar public ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incetarea raport de serviciu functionar public incadrat pe durata determinata

Un functionar public a fost angajat la o institutie publica pe durata determinata, pe 2 ani de zile, pana la întoarcerea titularului postului (care avea raportul de serviciu suspendat). Anterior datei pana la care titularul postului avea raportul de serviciu suspendat, mai precis după numai 1 an de la data suspendării, titularul postului si-a dat demisia.
Acum problema care se pune este următoarea: ce se întâmplă cu persoana care a fost angajata pe durata determinata, avand in vedere ca titularul postului nu s-a mai reîntors ci şi-a dat demisia anterior perioadei pentru care avea raportul de serviciu suspendat? În decizia de numire a functionarului angajat pe durata determinata, se menţiona ca acesta se numeşte pana la reîntoarcerea titularului postului (care asa cum am spus, nu s-a mai reîntors ci şi-a dat demisia).
Raportul de serviciu al funcţionarului angajat pe durata determinata încetează de drept în acest caz? Dacă da, va rog să-mi spuneţi care este temeiul de drept al încetării, art. 97, litera a) din Legea 188/1999? Sau art. 98, alin. 1 litera h) din Legea 188/1999? Sau care altul?
Menţionez ca acesta este un caz care dupa părerea mea nu intra în niciunul dintre situaţiile prevăzute la art. 98 din Legea 188/1999. Cu toate acestea, raportul de serviciu al funcţionarului public angajat pe durata determinata nu mai poate continua, având in vedere ca după demisia titularului postului, respectivul post devine vacant si conform O.G. 34/2009, nu mai poate fi ocupat. În concluzie, ce articol de lege poate fi temeiul de drept al unei astfel de încetări? Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 10:27, 2 Decembrie 2012
art. 98 alin. (1) lit. h) din legea nr. 188/1999 :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea de drept a raportului de serviciu al functionarului public moose007 moose007 Am intalnit un caz complicat in ceea ce priveste incetarea raportului de serviciu a unui functionar public incadrat pe durata determinata. Respectivul ... (vezi toată discuția)
Concediere anjinsan anjinsan Buna Ziua, O persoana este numita temporar pe un post de functionar public, deoarece titularul postului devenise ales local. In aceasta perioada, persoana ... (vezi toată discuția)
Incetare raport serviciu functionar public angajat pe durata determinata, aflat in concediu medical Sanda67 Sanda67 As dori sa stiu daca functionarului public [b]angajat pe durata determinata [/b] ii inceteaza de drept raportul de serviciu la data expirarii termenului in ... (vezi toată discuția)