Am PFA dar si carte de munca, daca realizez venituri pe PFA mai trebuie sa platesc din aceste venituri somajul, sanatatea , pensii ?
Daca veniturile realizate pe PFA sunt mari si ar trebui sa platesc inca o data toate aceste taxe , ele se vor aplica procentual sau exista un plafon ?
Ex.: daca am 30.000 euro profit pe PFA aplic 10,5 % CAS -ul la toata suma sau este o suma fixa care se da ?
In situatia dvs.nu platiti decat impozit pe venit si CASS(diferenta dintre totalul veniturilor incasate si cheltuielile deductibile fara cheltuielile cu contributiile sociale).
Am omis sa specific ca nu sint platitor de TVA iar CASS-ul il platesc prin cartea de munca de la locul de munca unde sint angajat. Despre ce cheltuieli deductibile este vorba ?
Reformulez intrebarile:
- platind contributia CASS mai platesc CASS-ul si din venituriel realizate pe PFA ?
- eu stiu ca CASS este de 10.5%
- daca ar mai trebui sa-l platesc si din PFA se aplica cei 10.5% la orice suma ?
Ca PFA, chiar daca sunteti si salariat, se plateste impozit pe venit 16% si CASS 5,5% din venitul net.
In cursul anului aceste obligatii se platesc conform deciziei transmisa de fisc dupa depunerea declaratiei 220.
Conform art. 257 (3) din Legea sanatatii nr. 95/2006 CASS se plateste pentru toate veniturile realizate.