avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general AMORTIZARE CLADIRE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

AMORTIZARE CLADIRE

Buna ziua!
Imi poate spune cineva in cati ani amortizez un apartament nou de bloc cumparat pe firma?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adrian.gl , utilizator 16:54, 29 Martie 2011
HOTARÂRE Nr. 2139 din 30 noiembrie 2004
pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de
functionare a mijloacelor fixe
1.6.4. Cladiri administrative.40-60 ani.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc!
buna ziua.
in octombrie 2010 s-a cumparat o casa de la o persoana fizica. la momentul acela neavand date despre casa sau raport de expertiza,am stabilit durata de utilizare de 40 ani. acum doua saptamani, fostul proprietar ne aduce un raport de extertiza tehnica din 2005, de intrare in legalitate, facut pentru el, in care scrie ca data construirii este anul 2000. intrebarea mea este daca ma pot folosi de acest raport pentru a stabili durata de utilizare la 30 de ani, din ianuarie 2011.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare utilaje Felicia77 Felicia77 Buna ziua, Va rog sa-mi explicati cum se amortizeaza in contabilitate un utilaj nou cumparat pentru productie (router cnc). Ce fel cheltuiala se considera si ... (vezi toată discuția)
Amortizare mijloace fixe crengutacapra crengutacapra As vrea sa aflu care este perioada de amortizare a unui imobil cumparat pe cabinet.MULTUMESC. (vezi toată discuția)
Durata utilizare cladire adrian.gl adrian.gl buna ziua. in octombrie 2010 s-a cumparat o casa de la o persoana fizica. la momentul acela neavand date despre casa sau raport de expertiza,am stabilit ... (vezi toată discuția)