avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces pentru succesiune si partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces pentru succesiune si partaj

Buna ziua!
Cum se intocmeste un dosar la judecatoria in circumscriptia careia s-a aflat ultimul domiciliu al defunctului pentru succesiune si partaj in situatia in care au trecut 4 ani de la decesul sotului, iar copiii din prima casatorie au fost in relatii reci cu tatal lor,au venit doar la inmormantare fara a participa cu nimic si nu au vrut sa faca succesiunea motivand ca nu au bani iar sotia supravietuitoare nu stie adresele lor si are si un venit de 452 lei deci nu isi poate permite angajarea unui avocat. multumesc din suflet pentru raspuns.

Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
signora, utilizator
Cel mai recent răspuns: signora , utilizator 12:18, 9 Decembrie 2012
Va trebui sa aflati adresele de domiciliu ale copiilor si abia apoi promovati actiune de deschidere a succesiunii si partaj.

Nu cred ca va puteti descurca fara ajutorul unui avocat. Sunt in discutie mai multe aspecte in redactarea cererii: daca se doreste/nu decaderea din dreptul de a accepta succesiunea, daca se doreste sau nu scaderea cheltuielilor de inmormantare si pomenire suportate doar de sotia supravietuitoare etc.

Daca veniturile nu permit angajarea unui avocat se poate adresa o cererea serviciului de asistenta juridica din cadrul baroului din localitatea unde domiciliaza pt a beneficia de ajutorul unui avocat in redactarea cererii.

Ulterior se va putea face o cerere de asistenta juridica in fata instantei prin care sa se solicite atat un avocat din oficiu cat si scutirea de la plata taxei de timbru care este de 3% din masa partajabila.
Multumesc mult pentru raspuns!
Voi proceda dupa cum m-ati indrumat!
Cu stima
Daca nu pot afla adresele de domiciliu ale copiilor nu voi putea face nimic nu?
Buna ziua!
Va mai deranjez cu inca o intrebare,
daca nu se face succesiunea dupa sotul meu din motivele pe care le-am spus mai inainte,dupa decesul meu, copiii mei din prima casatorie au dreptul la partea mea de mostenire?
Tin sa adaug ca in timpul casatoriei mele cu cel de-al doilea sot , copiii mei au fost cei care m-au ajutat cat a fost sotul meu bolnav, la cheltuielile de inmormantare si pomenire a sotului si acum ma ingrijesc si pe mine.
Copii dvs vor mosteni bunurile aflate in patrimoniu dvs la data decesului. Daca nu faceti acum succesiunea si partajul, acestea vor tb facute inaintea succesiunii dupa dvs avand in vedere ca mosteniti bunuri ale sotului.

Nu veti putea obtine adresele decat daca justificati un interes in legatura cu obtinerea acelor date.

Alte discuții în legătură

proces pentru succesiune si partaj signora signora proces pentru succesiune si partaj Buna ziua! Cum se intocmeste un dosar la judecatoria in circumscriptia careia s-a aflat ultimul domiciliu al ... (vezi toată discuția)
Mostenire stefanica1975 stefanica1975 Acum 7 ani a decedat soacra mea si a ramas dupa dansa o casa la tara,mostenita de dansa de la mama si un apartament achizitionat impreuna cu sotul. In acest ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral tramnai tramnai am facut succesiunea dupa parinti suntem 4 frati unul dintre noi a murit acum vrem sa facem partajul dar nu prea ne intelegem ce ar trebui sa facem [quot] (vezi toată discuția)