avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot ma ameninta si urmareste desi nu i-am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot ma ameninta si urmareste desi nu i-am restrictionat dreptul de a vizita copilul

Buna ziua! Am divortat in urma cu 1 an, minorul in varsta acum de 2 ani, mi-a fost incredintat dar nu m-am opus niciodata vizitei tatalui copilului, in plus o data la 2 saptamani am dus copilul in vizita la domiciuliul tatalui si al bunicilor, ei locuind impreuna. Totusi, tatal copilului ma ameninta- cu moartea, cu bataia etc- ma injura si calomniaza, atat in spatiul public cat si privat, ma urmareste cand plec de acasa etc. Mai mult de fata cu copilul mi-a adresat injurii si calomnii. El este angajat in armata si am evitat sa fac plangeri pentru a nu-i periclita job-ul. Totusi, in urma cu 3 luni am depus o plangere la politie dupa ce facuse circ in strada, cu amenintari, cu injurii- spunea de ex: Doar faptul ca tin copilul in brate acum, ma impiedica sa-ti sparg fata! sau Lasa ca te prind eu si nici maica-ta n-o sa te mai recunoasca! etc. A fost chemat la politie si evident a facut pe pisica blanda. Eu vorbind si cu parintii sai am convenit sa-mi retrag plangerea exclusiv pt a nu-i face rau la serviciu. DAAAAR, situatia nu s-a schimbat. Primesc zeci de mesaje de impacare, daca nu raspund- si nu raspund- primesc injurii si calomnii, daca ma duc la un eveniment social sunt amenintata ca mi se va face plangere la autoritatea tutelara- ceea ce ar fi absurd tinand cont de faptul ca orice om merge la serviciu, merge la o intalnire cu amicii etc. Ieri de exemplu, a venit in vizita la copil;. Eu aveam o intalnire si cand a vazut ca ma pregatesc a plecat brusc. De fapt ma asteptase 20 de min in fata blocului, ascuns, pt ca mai apoi sa ma urmareasca. Am mers pe jos, cu el in urma mea vreo 2 km pana m-am oprit direct la politie si am depus plangere. Evident ca politistul se amuza insa mie nu mi se pare amuzant ca-mi este incalcate drepturile, ca sunt hartuita in toate felurile si ca, mai mult, se creeaza o atmosfera daunatoare minorei. Intrebarea mea este: ce as putea face devreme ce e clar ca nimeni nu poate sa-l faca sa priceapa ca trebuie sa aiba un comportament normal si decent? Inca ceva: ma voi adresa si sefului sau de serviciu pentru a interveni, el fiind repet cadru militar. Stiu ca s-ar putea sa suporte o serie de consecinte dar asa nu se mai poate! Insa ma intereseaza si in instanta daca pot merge... sa cer restrictii, sau ce as putea face ca sa pun punct unei situatii ce dureaza deja de aproape 2 ani? Multumesc frumos!
Sfatul meu privind relatia dvs. cu parintii lui are baza in experienta mea de viata.
Acum, depinde si ce principii morale au parintii lui, dar, in multe cazuri, o dojana parinteasca adresata lui v-ar fi de un real folos.
Daca ajungeti in instanta, puteti demonstra caracterul violent al acestuia cu martori sau cu o plangere la Politie, pe care sa nu o mai retrageti, chiar daca se soldeaza cu NUP.
Insa am vazut sentinta judecatoreasca in care se recomanda vizita tatalui "cu ridicarea minorului", tocmai fiindca parintii erau in relatii conflictuale si, asa cum aveti temeri, aceste relatii dauneaza minorului.

Psihologul v-ar putea indica reguli de conduita, pentru a contracara atitudinea lui.
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
Martonze, utilizator
Parerea mea se bazeaza pe o practica dura.

Ceea ce nu se poate face prin intelegere se rezolva prin forta de constrangere a statului.

Psihologii nu pot rezolva toate probleme.

Unele lucruri se rezolva mai dur.
Impactul este precum cel psihologic si acestia il recunosc dupa ce se produce...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cearta scolara ContSters195078 ContSters195078 Buna ziua. Stiu ca pare o \"gainarie\" insa as dorii sa stiu care ar fii contraventiile pentru situatia ce o voi prezenta. O colega mi-a adresat in mod ... (vezi toată discuția)
Stam in teroare si vreau sa plec cu copilul in alt oras MarianaPo MarianaPo Nu mai pot suporta agresiunile verbale si injuraturile sotului, a inceput sa-l sperie si pe copil cu urletele lui, il injura ii vb foarte urat. Pe mine ma ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului. amalia8elena amalia8elena Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ... (vezi toată discuția)