avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stam in teroare si vreau sa plec cu copilul in alt oras
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stam in teroare si vreau sa plec cu copilul in alt oras

Nu mai pot suporta agresiunile verbale si injuraturile sotului, a inceput sa-l sperie si pe copil cu urletele lui, il injura ii vb foarte urat. Pe mine ma ameninta ca ma calca in picioare, ca imi ia copilul si pleaca. Am avut si martori dar ei nu se baga in asa ceva.
Are si dosar penal cu pedeapsa dar suspendata, are si plangere pt agresiune verbala de la o persoana in afara familiei. L-a amenintat.
Vreau sa plec, chiar daca nu ma descurc cu banii acum, dar nu mai suport agresiunile astea. Tot timpul ma agreseaza si ma jigneste si toate le face, spune el, "din vina mea". El se comporta asa "din vina mea.Bea destul de des si a doua zi nu poti sta in fata lui. Are cateodata o fata de om nebun, posedat. Nu stiu ce sa fac. Va rog dati-mi un sfat.
Ce sfat doriti ? Ce va retine sa plecati?
I-am spus ca iau copilul, ca nu pot sa-l las mai stea langa el in halul asta, a spus ca ma va urmari si in gaura de sarpe. Copilul este nervos, desi e mic, tresare in somn. Imi este ca va spune ca plecand ii fac rau minorului ca nu-l tin la domiciliu pe care-l cunoaste, ca nu am bani suficienti sa-l cresc si va castiga custodia. Are "prieteni".
Nu stiu cum protejeaza legea mamele si copiii in situatia asta.
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
MarianaPo, utilizator
Pana sa va protejeze legea si autoritatile statului, protejati-va dvs singura si protejati-va copilul. Luati copilul si plecati ca nu vi se intampla nimic.
Dupa ce va stabiliti undeva, cereti prin ordonanta presedintiala ca locuinta copilului sa fie la dvs provizoriu pana ce obtineti o hot de divort.
Conf.codului penal:

ART. 206
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Amenintarile si teroarea sunt greu de dovedit mai ales cand nimeni nu se baga. Am incercat eu sa vorbesc cu martorii, dar nu se baga.

Alte discuții în legătură

Divort cu nabadai de cetatean arab Bibicu78 Bibicu78 Buna ziua Am urmatoarea speta. O prietena de-a mea, s-a casatorit in italia cu un cetatean egiptean cu care are un copil. Dupa 3 ani de casatorie a hotarat ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil dumi_iuliana dumi_iuliana Buna ziua,am 33 de ani sunt casatorita de 14 ani si am o fetita de 8 ani.Sotul meu este intr-o inchisoare din strainatate de un an si nu i s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Agresiune Tusk Tusk Buna ziua,sunt divortata de 1 an si 3 luni ,in cursul acestei luni am picat de acord cu partaj pe cale amiabila .Aseara am fost in domiciliul un am locuit eu ... (vezi toată discuția)