avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stam in teroare si vreau sa plec cu copilul in alt oras
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stam in teroare si vreau sa plec cu copilul in alt oras

Nu mai pot suporta agresiunile verbale si injuraturile sotului, a inceput sa-l sperie si pe copil cu urletele lui, il injura ii vb foarte urat. Pe mine ma ameninta ca ma calca in picioare, ca imi ia copilul si pleaca. Am avut si martori dar ei nu se baga in asa ceva.
Are si dosar penal cu pedeapsa dar suspendata, are si plangere pt agresiune verbala de la o persoana in afara familiei. L-a amenintat.
Vreau sa plec, chiar daca nu ma descurc cu banii acum, dar nu mai suport agresiunile astea. Tot timpul ma agreseaza si ma jigneste si toate le face, spune el, "din vina mea". El se comporta asa "din vina mea.Bea destul de des si a doua zi nu poti sta in fata lui. Are cateodata o fata de om nebun, posedat. Nu stiu ce sa fac. Va rog dati-mi un sfat.
Cum nu? E bine sa traiasca un copil astfel cu un tata care este condamnat penal? Ce educatie poate sa-i dea? Mai ales ca se comporta ca si cum copilul ar fi un animal de companie pe care ii trimiti de langa tine cand n-ai chef de el, la care urli cand ai chef, il numesti in toate felurile, il sperii de tresare noaptea in somn. E bine sa stea cu el? Sa vad daca face ceva agresiv, nu falsuri? Ce iese din copilul asta?
Copilul este mic si deocamdata il poate face imediat dupa aceea sa rada, il gadila, uita si se joaca. Dar noaptea sare in somn.
Vreau sa stiu daca astfel de om poate fi "judecat" si dupa faptele sale anterioare, daca poate fi un ajutor pt mine, sa demonstrez astfel in instanta ca nu-i bine sa stea zi de zi langa el.
Doamna, dvs nu plecati de acasa cu copilul sau nu dati divort pt ca a fost condamnat pt fals, ci pt ca e violent, bea si nu se poarta asa cum ar trebui cu dvs si cu copilul lui.
Daca cereti un ordin de restrictie si protectie nu il cereti ca a fost condamnat pt fals, ci pt ca va e teama de el ca v-ar face rau.

gi-jane2 a scris:

Doamna, dvs nu plecati de acasa cu copilul sau nu dati divort pt ca a fost condamnat pt fals, ci pt ca e violent, bea si nu se poarta asa cum ar trebui cu dvs si cu copilul lui.
Daca cereti un ordin de restrictie si protectie nu il cereti ca a fost condamnat pt fals, ci pt ca va e teama de el ca v-ar face rau.

Imi pare rau ca nu intelegeti ce intreb. Eu nu am intrebat daca ar trebui "sa plec ca e condamnat de fals" ci daca ma ajuta condamnarea lui in luarea unei decizii de catre instanta avand astfel de activitati. Eu nu am divorturi la activ ca sa pot sa gandesc ce se va intampla, doar ca socotesc ca incredintarea unui minor unei persoane cu predilectie dovedita spre infractiuni si, mai mult, agresivitate, ma ajuta pe mine sa iau copilul din astfel de situatie. V-am spus, sunt singurele arme pe care le am. Faptul ca altcineva a dovedit ca ii place sa faca infractiuni si altcineva a facut plangere pt amenintari .
Eu nu vreau sa ma plang, nici nu sunt o victima.
poate ar fi bine sa incercati o expertiza psihologica pentru copil.daca sotul are "prieteni",iar martorii nu se baga pentru a va ajuta sa dovediti comportamentul lui,expertiza sigur va dovedi ca este ceva in neregula cu copilul din cauza urletelor tatalui,etc.(sunt convinsa pentru ca si eu traiesc langa un asemenea specimen nenorocit si a reusit sa ma traumatizeze psihic)nu stiu cat costa,dar cred ca ar merita un efort financiar,mai ales in vederea divortului si a stabilirii domiciliului copilului la dvs.
Dvs nu intelegeti.. a fost condamnat pt fals, asta nu are legatura cu calitatea de parinte. Pe logica dvs, daca ambii erau condamnati pt furt, copilul ar trebui sa il ia statul..
Apoi, copilul nu se incredinteaza unui parinte, ci ambii exercita autoritatea parinteasca, iar locuinta copilului va fi la unul din parinti.
Sigur ca daca a fost condamnat, nu e un model in societate, dar nu va concentrati pe acest aspect, ci pe faptul ca bea si e violent, concentrati-va pe relatia tata -copil. Din pricina faptului ca e violent dvs cereti ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca, ca minorul sa aiba locuinta la dvs, ca programul de vizita sa fie mai restrans.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusivă, violență și amenințări Amalia435 Amalia435 Buna ziua, oare pot obtine custodie exclusiva a fetitei mele de 3 ani daca: tatal ei m-a batut de multe ori, inclusiv in fata fetitei, apoi de cand am rupt ... (vezi toată discuția)
Divort cu nabadai de cetatean arab Bibicu78 Bibicu78 Buna ziua Am urmatoarea speta. O prietena de-a mea, s-a casatorit in italia cu un cetatean egiptean cu care are un copil. Dupa 3 ani de casatorie a hotarat ... (vezi toată discuția)
Agresiune Tusk Tusk Buna ziua,sunt divortata de 1 an si 3 luni ,in cursul acestei luni am picat de acord cu partaj pe cale amiabila .Aseara am fost in domiciliul un am locuit eu ... (vezi toată discuția)