Nu mai pot suporta agresiunile verbale si injuraturile sotului, a inceput sa-l sperie si pe copil cu urletele lui, il injura ii vb foarte urat. Pe mine ma ameninta ca ma calca in picioare, ca imi ia copilul si pleaca. Am avut si martori dar ei nu se baga in asa ceva.
Are si dosar penal cu pedeapsa dar suspendata, are si plangere pt agresiune verbala de la o persoana in afara familiei. L-a amenintat.
Vreau sa plec, chiar daca nu ma descurc cu banii acum, dar nu mai suport agresiunile astea. Tot timpul ma agreseaza si ma jigneste si toate le face, spune el, "din vina mea". El se comporta asa "din vina mea.Bea destul de des si a doua zi nu poti sta in fata lui. Are cateodata o fata de om nebun, posedat. Nu stiu ce sa fac. Va rog dati-mi un sfat.
Multumesc.
Vreau sa va mai intreb ceva: daca el are dosar cu pedeapsa suspendata si plangere la politie foarte veche, ma ajuta pe mine la ceva? Macar sa scap usor de el, am vreun castig de cauza? Stiu ca e puerila intrebarea...dar..?
Adresati-va instantei de judecata, in vederea exercitarii autoritatii parintesti , singur, sau alaturi de tatal copilului.
De la data introducerii actiunii judecatoresti ( prin exceptie, pensia poate fi acordata pentrui o perioada anterioara acestei date ) , este datorata pensia de intretinere, plafonul maximal stabilit de Codul civil in vigoare este de 25 % din venitul net realizat, nu mai putin de 25 % din salariul minim pe economia nationala.
Pentru motive temeinice, instanta de judecata poate dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de unul din parinti , avand in vedere principiul preeminentei interesului superior al copilului.
In situatia sus expusa , dumneavoastra veti lua deciziile majore din viata copilului, fara a fi necesara manifestarea acordul de vointa al tatalui copilului ( deciziile majore referindu-se la parasirea tarii, efectuarea unor interventii chirurgicale, inscrierea in institutiile de invatamant).
In caz contrar, tatal va trebui sa-si expuna punctul de vedere, vizavi de deciziile ce priveste cresterea si educarea copilului.
Chiar daca autoritatea parinteasca este exercitata de catre unul dintre parinti, celalalt are dreptul de a veghea la crestera si educarea copilului .
Totodata, in cazul in care se solicita, un program de vizitare poate fi incuviintat .( acesta poate fi unul limitativ, daca este argumente temeinice ce presupun restrictionarea accesului la copil ).
Adresati-va instantei de judecata.
2.Va puteti adresa cu o plandere penala prealabila instantei de judecata sau parchetului.
Plangerea penala prealabila se depune in termen de 3 luni de la data cand ati cunoscut sau ati fi putut cunoaste pe faptuitor.
Fac precizarea ca amenintarea trebuia sa fie de natura a produce o temere reala ,actuala.,fie asupra dvs fie asupra rudelor apropiate.Infractiunea este una continuata, daca amenintarile au caracter repetat sau permanent , ceea ce justifica un grad de pericol social mai ridicat al faptuitorului.
Luati in consideratie aceste elemente.
3.Puteti solicita instituirea unui ordin de protectie.
Falsul nu are legatura cu comportamentul pe care il reclamati, insa conteaza ca s-au mai plans si altii ca e agesiv.
Era bine sa fi depus si dvs plangeri sau sa chemati politia acasa cand il apuca urlatul.
daca aveti unde va muta, mutati-va.
casa in care locuiti acum, a cui e ?
Agresiune
Tusk
Buna ziua,sunt divortata de 1 an si 3 luni ,in cursul acestei luni am picat de acord cu partaj pe cale amiabila .Aseara am fost in domiciliul un am locuit eu ... (vezi toată discuția)