avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie disperata, rog ajutor...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie disperata, rog ajutor...

Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns. E o situatie incalcita si disperata."Povestea" suna cam asa:
Sotul meu are o relatie cu o alta femeie, care la randul ei este casatorita si are un copil de 12 ani cu sotul ei. In momentul de fata aceasta e insarcinata cu copilul sotului meu.Sotul meu vrea sa recunoasca copilul insa divortul dintre amanta si soul ei nu s-a pronuntat inca.Ieri au avut a doua infatisare la care nu s-a prezentat nici unul din ei(trebuia sa se stabileasca custodia copilului).

Din cate stiu sotul meu nu va putea sa recunoasca copilul atat timp cat cei doi sunt inca casatoriti.Se pare ca acestia ar dori sa se impace, chiar si in aceste conditii, insa au aceasta problemea vis a vis de recunoasterea copilului. Sotul amantei nu ar avea nimic impotriva sa treaca pe numele sau copilul sotului meu, insa sotul meu are...

intrebarile mele ar fi:
-daca cei doi nu s-au prezentat, cand se amana urmatoarea infatisare?
-ea e insarcinata in aproape 7 luni; exista "sanse" ca divortul sa se pronunte in urmatoarele doua luni ?
-cine poate cere test de paternitate in cazul in care divortul dintre cei doi nu se pronunta si copilul trece in custodia celuilalt barbat si nu a sotului meu? Sau ce trebuie el sa faca a poata recunoaste acest copil daca amanta nu divorteaza in timp "util"?
-cat costa acest test de paternitate?

Nu stiu daca am reusit sa fiu explicitia, e atat de incurcata situatia...chiar si pentru mine e greu de inteles.
Va rog din toata inima sa-mi raspundeti.
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 15:42, 3 Februarie 2009

Daca nu s-a prezentat niciuna dintre parti, cauza a fost suspendata in abaza art.242, pct. cod procedura civila.

-ea e insarcinata in aproape 7 luni; exista "sanse" ca divortul sa se pronunte in urmatoarele doua luni ?

Daca acum s-a suspendat sunt sanse foarte mici ca divortul sa se pronunte in 2 luni.
In plus, mai trebuie sa ramana si hotararea irevocabila.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2009
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat
avluci a scris:

Daca nu s-a prezentat niciuna dintre parti, cauza a fost suspendata in abaza art.242, pct. cod procedura civila.

Daca acum s-a suspendat sunt sanse foarte mici ca divortul sa se pronunte in 2 luni.
In plus, mai trebuie sa ramana si hotararea irevocabila.

Imi cer scuze pentru ignotanta, insa as vrea daca se poate sa-mi explicati ce inseamna mai exact "cauza a afost suspendata", adica sa inteleg da procesul de divort s-a incheiat, sau...?
Multumesc pentru raspuns
cauza a fost suspendata = judecarea dosarului a fost intrerupta urmand sa se reia cand motivele de suspendare au incetat.

Procesul nu s-a incheiat a luat doar o pauza.

psimion12ro a scris:

cauza a fost suspendata = judecarea dosarului a fost intrerupta urmand sa se reia cand motivele de suspendare au incetat.

Procesul nu s-a incheiat a luat doar o pauza.

Multumesc tare mult..am banuit... se reia la la cererea ambilor soti, sau e suficient doar unul dintre ei sa ceara acest lucru? vorbesc in numele sotului amantei, care e si el disperat de aceasta situatie incredibila.
Cod proc.civila:

Art. 245
Judecare reincepe:
1. prin cerere de redeschidere facuta de una din parti, cand ea s-a suspendat prin invoirea partilor sau prin lipsa lor;
2. prin cererea de redeschidere, facuta cu aratarea mostenitorilor, tutorelui sau curatorului, a celui reprezentat de mandatarul defunct, a noului mandatar sau, dupa caz, a partii interesate, a administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, in cazurile prevazute de art. 243.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune tagaduirea paternitatii alexa-rozi alexa-rozi Actiunea de tagaduire a paternitatii poate fi deschisa si de tatal biologic?avem un copil care poarta numele fostului sot desi in fapt noi eram despartiti de ... (vezi toată discuția)
Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate ContSters77134 ContSters77134 Buna ziua, Tagada de paternitate poate fi introdusa intr-un proces de divort si de catre sotie? Mentionez ca exista un copil in varsta de 4 luni care a fost ... (vezi toată discuția)