avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen limita initiere actiune in instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen limita initiere actiune in instanta

Buna ziua!
As dori sa aflu care este perioada pana la care as putea actiona administratorul unui drum judetean in instanta pentru ca nu a mentinut drumul in "stare tehnica necorespunzatoare",

Ideea este ca am avut parte de un accident cu victima pe un drum necuratat de zapada.In aceasta iarna se vor implini 2 ani de la accident si am inteles ca pentru un asemenea demers exista perioade limita.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:16, 2 Decembrie 2012
Daca nu exista un alt termen special, termenul este de 3 ani de la data la care ati stiut cine este vinovat.
Sa inteleg ca daca am fost eu condamnat pentru neadaptarea vitezei la conditiile de drum nu are rost sa imi mai bat capul cu o noua actiune in instanta?
Ati fost condamnat sau ati fost amendat ?

Daca s-a stabilit cine este vinovatul va fi greu sa probati contrariul, mai ales daca au trecut 2 ani de la incident si daca v-ati achitat si amenda fara sa fi contestat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viteza maxima pe ninsoare invmona invmona ce se intampla daca ai depasit viteza de 50 de km in afara localitatii pe timp de iarna , cu carosabil acoperit cu zapada si esti prins? ma intereseaza de ... (vezi toată discuția)
Depasire cu urmari tragice florinfane florinfane Sal am avut un accident in tinp ce depaseam o alta masina soferul care il depaseam a marit viteza linie discontinua un drum judetean nu pre aglomerat o masina ... (vezi toată discuția)
Proces civil deszapezire Ruxandra17 Ruxandra17 Se da urmatoarea situatie: intr-o zi s-au realizat in localitate lucrari de verificare a canalizarii instalate si s-a deversat apa pe carosabil( nu avem ... (vezi toată discuția)