sUNTEM O FIRMA DE TRANSPORT MARFA SI EFECTUAM TRANSPORT IN SI DIN GERMANIA. PENTRU FIRMA DIN GERMANIA EMIT UN INVOICE IN CARE NU AM TVA IAR IN ROMANIA MAI FAC O FACTURA CU TVA.DECI EU INCASEZ DIN GERMANIA FARA TVA IAR AICI AM DE PLATA TVA PENTRU ACEA SUMA. CUM ESTE LEGAL?
în situaţia în care transportul intracomunitar realizat de dumneavoastră se efectuează din România în Germania, iar clientul, beneficiar al acestui serviciu, v-a comunicat codul său de înregistrare în scopuri TVA atribuit de statul german, deci altul decât cel din care pleacă transportul – România, potrivit excepţiei prevăzute de Codul fiscal, locul prestării va fi nu în statul din care pleacă transportul (România), ci în statul care a atribuit codul de înregistrare în scopuri TVA (Germania).
ªi în această situaţie se va emite factura fără taxa pe valoarea adăugată cu menţiunea „Neimpozabil în România“, iar persoana obligată la plata taxei va fi, de asemenea, beneficiarul serviciului, respectiv clientul din Germania.
Tva firma de transport
miraj
am urmatoarea situatie:
- firma mea de transport marfuri are contract de prestari (transport marfuri) cu o firma din Romania ptr a transporta marfuri din ... (vezi toată discuția)