avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revvocare donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revvocare donatie

buna ziua, in ianuarie 2009 am donat o casa iar in martie 20011 mi s-a nascut primul copil. pot sa cer revocarea donatiei pentru survenienta copil, avand in vedere ca copilul s-a nascut inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil?
ce ar trebui sa fac?
multumesc
Cel mai recent răspuns: rina68 , utilizator 13:52, 5 Decembrie 2012
Actiune in instanta pentru revocare donatie pe motivul indicat.
multumesc pentru raspuns
deci se mai poate revoca ? stiu ca revocarea pt survenienta copil dupa noul cod civil s-a abrogat.
cat timp am la dispozitie?
intrebam de timp. pentru ca am donat casa tatalui meu, el are 80 de ani.
pot cere revocarea cat timp traieste sau daca decedeaza mai pot?
mai am 4 frati , si nu as vrea sa intre casa in mostenire dupa decesul tatalui
Mergeti la notar si rezolvati problema.
mda, acelasi raspuns l-am primit si de la vecina din colt :du-te la notar
, am sperat la ceva profesionist,
am motive sa nu trec casa pe mine acum, intrebarea era mai pot? cat timp am ? si daca se poate revoca in primul rand avand in vedere ca a intray noul cod civil in vigoare?

Alte discuții în legătură

Se poate contesta o donatie? lupea lupea Buna ziua,va rog sa ma ajutati sa iteleg ce trebuie facut in conditiile urmatoare:fostul meu sot si tatal copilului meu a decedat.Dintr-o casatorie anterioara ... (vezi toată discuția)
Revocarea donatiei pentru survenienta de copil mihai09 mihai09 conform art.96 din codul civil Prevederile art. 829 din Codul civil din 1864 nu se aplică în cazul în care copilul s-a născut după intrarea în vigoare a ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie, motiv survenienta copil flaviamihaela flaviamihaela Buna ziua, as vrea sa imi raspunda un avocat, sau o persoana care s-a confruntat cu o situatie asemanatoare daca se poate revoca o donatie pe motivul ... (vezi toată discuția)