avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt cu returnarea pagubei ....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt cu returnarea pagubei ....

Buna ziua.
In urma cu doua saptamani s-a furat un telefon mobil din clasa nepoatei mele de 16 ani. Faptasul a fost descoperit, iar telefonul furat a fost returnat in prezenta doamnei diriginte, fara a se face o plangere la politie si fara a se cere despagubiri. As vrea sa imi spuneti va rog daca parintii copilului pagubit fac plingere ce se mai poate intampla cu nepoata mea, ea fiind faptasul spre rusinea noastra.

Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:12, 3 Decembrie 2012
Cati ani are faptuitoarea?
Ar putea primi o amenda ...
Intr-un asemenea caz nu se dispune inceperea urmaririi penale de regula, fapta fiind lipsita de pericol social .
16 ani, ar putea răspunde penal în cazul în care se depune plângere. Cum prejudiciul a fost recuperat, nu există antecedente penale, se poate să nu i se aplice o pedeapsă , să primească doar amendă sau, o altă sancţiune , poate o măsură educativă.
Depinde dacă va exista o urmărire penală şi se va ajunge în instanţă , sau nu se va ajunge acolo.
Dar încercaţi să vorbiţi cu părinţii victimei, poate nu vor depune plângere totuşi.
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Nu cred ca in circumstantele date se poate incepe urmarirea penala pentru furt chiar daca se formuleaza plangere,fapta in sine este lipsita de pericol social,este vorba de niste copii la urma urmei si cred ca situatia ar trebui rezolvata la nivel de scoala in nici un caz cu politia.
Are 17 ani....si nu a mai avut antecendente penale....

Alte discuții în legătură

Furt prima abatere rm7 rm7 Buna ziua. Acum cateva zile am furat dintr-un magazin o pereche de papuci. Am fost surprins la iesirea din magazin iar domnul de la protectie m-a prins si m-a ... (vezi toată discuția)
Cer ajutor!!! vladutz_vladutz vladutz_vladutz Buna ziua.. cu toate ca imi este foarte greu trebuie sa o fac. Acum ceva timp am luat un telefon de la un coleg( l-am furat) si apoi l-am si vandut! Acum ... (vezi toată discuția)
Furt telefon mobil din locuinta florinat florinat Buna ziua, Am si eu o curiozitate despre procedura care se aplica in cazul unui furt din locuinta. In fapt, un amic al pagubitului i-a sustras acestuia ... (vezi toată discuția)