avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt prima abatere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt prima abatere

Buna ziua. Acum cateva zile am furat dintr-un magazin o pereche de papuci. Am fost surprins la iesirea din magazin iar domnul de la protectie m-a prins si m-a dus in spate pentru a clarifica problema. Am recunoscut, marfa a fost data inapoi magazinului, dar sa chemat politia. Mi s-au luat declaratii atat de la mine cat si de la omul de ordine si managerul magazinului. Plangere nnu se depune dar mi sa spus ca mi se va intocmi dosar penal si fapta va fi pusa la cazier. Am citit tot felul de pareri si sunt speriat. Nu am mai avut antecedente cu politia si statul de nici o natura , aceasta fiind prima abatere. Poate imi puteti raspunde la catev aintrebari? Sunt din cj si stundent in anu 3. Am nevoie de avocat? Cat de grava e situatia? se poate ajunge si la inchisoare sau doar la o amenda administrativa? Politia mi-a spus ca sigur doar suspendare fara inchisoare, dar nu sunt sigur. Si in legatura cu cazierul amenda se trece in el? ma va afecta pe parcurs?

Va multumesc anticipat.

PS: tin sa mentionez inca o data ca e prima abatere.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:27, 18 Septembrie 2013
probabil o sa primiti doar o amenda administrativa in cel mai rau caz o pedeapsa cu suspendare. puteti angaja un avocat - eu va recomand pentru ca e foarte mare diferenta intre o amenda administrativa si o pedeapsa cu suspendare (amenda nu se trece in cazierul judiciar).

mergeti si depuneti inscrisuri in circumstantiere (adeverinta de student, orice alt inscris care va "vorbeste de bine")
Da, este deosebit de important sa va fie aplicata o amenda administrativa si exista sanse.
Cazierul va poate incurca viata timp de cativa ani buni...
Am inteles. Si acum tot ce trebuie sa fac e sa caut un avocat. Voi primi ceva citatie acasa sau ceva de genul? Si cam in cat timp se trimit?
Va multumesc inca odata.
s-ar putea sa va trimita acasa citatie sau s-ar putea sa va citeze telefonic.
Se poate aplica o sanctiune cu caracter administrativ, o amenda administrativa, conform art. 91 din Codul penal ( raportat la pericolul social concret redus pe care il prezinta infractiunea savarsita ).
(art .18  indice 1 Cod penal este aplicabil faptelor care au adus o atingere minimă valorilor sociale ocrotite de lege, sunt în mod evident lipsite de importanţă şi nu prezintă concret acel nivel ridicat de pericol social specific infracţiunii, textul de lege stabilind încă de la început că aceste fapte nu constituie infracţiuni)

Asadar, se poate dispune scoaterea de sub urmarire penala.

Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din hypermarket lucihuci1978 lucihuci1978 Buna ziua, Am fost un un coleg la cumparaturi, care a susstras un bun in valoare de 70 ron. La iesire a fost oprit si perchezitionat, iar asupra acestuia ii ... (vezi toată discuția)
Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Furt aparent grav abcd123 abcd123 Buna ziua,am o problema aparent grava si vreau sa va cer parerea. In ziua de 21.04 am fost in Zara sa imi ridic niste pantaloni pe care i.am dus la ... (vezi toată discuția)