avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin pierdut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin pierdut

Buna seara!

As avea si eu o intrebare la dumneavoastra. Mi-am pierdut buletinul in Bucuresti si sunt din provincie. Cum as putea sa rezolv sa il fac in Bucuresti fara sa fie nevoie sa ma deplasez.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:41, 13 Decembrie 2012
pierdere BI/CI/CIP, cu eliberare CI

Solicitantul a cărui BI/CI/CIP este pierdut se va prezenta la SPCEIP de care aparţine localitatea de domiciliu cu documentele specificate la pct. 4 (deteriorare BI/CI, cu eliberare CI).

În plus, solicitantul va prezenta în original şi fotocopie orice alt document personal ce conţine fotografie cât mai recentă, emis de autorităţile române (paşaport, livret militar, diplomă bacalaoreat sau licenţă, permis de conducere, legitimaţie serviciu etc.)

Declaraţia de primire în spaţiul de locuit, dată de titularul locuinţei în faţa agentului de post/proximitate sau lucrătorului din ghişeul SPCLEIP, pentru acceptarea în spaţiul de locuit a titularului cererii. Când titularul cererii de CI este una şi aceeaşi persoană cu titularul locuinţei această declaraţie nu este necesară.

În funcţie de aprecierea funcţionarului din ghişeul SPCLEIP, se pot cere verificări suplimentare către posturile de poliţie rurale sau agenţii de proximitate pentru confirmarea identităţii.

Nu puteti obtine din Bucuresti carte de identitate cu domiciliul in alt oras.
Nu am spus ca vreau sa il fac cu domiciliul in alt oras. Vreau sa il fac in Bucuresti, cu domiciliul in Bucuresti, desi eu sunt din provincie, nascuta si ultimul domiciliu a fost in provincie. E posibil?
Ati spus ca vreti sa il faceti dar nu vreti sa va deplasati, nu ca vreti sa va schimbati domiciliul.

Va puteti face carte de identitate cu domiciliul in Bucuresti doar daca:
- va cumparati un imobil/apartament
- inchiriati cu forme legale un imobil/apartament - contract de inchiriere inregistrat la ANAF
- un proprietar va face contract de comodat - nu implica inregistrarea la ANAF insa la Evidenta Persoanelor e de preferat sa il duceti autentificat la notar
- un proprietar de imobil/apartament isi da consimtamantul de primire a dvs. in spatiu.
Multumesc. Asta voiam sa stiu daca se poate face in Bucuresti fara sa ma duc la domiciliul meu.

Alte discuții în legătură

Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)
Buletin facut la adresa mea fara consimtamantul meu daniela lavinia daniela lavinia Buna ziua, as dori sa stiou unde se pot face reclamatii impotriva celor care isi scot buletine pe o adresa fara a fii luati in spatiu de catre propietarul ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ctbv2012 ctbv2012 Am buletinul expirat si pentru ca nu posed o proprietate nu imi pot face o noua carte de identitate. Locuiesc cu chirie in prezent, dar pentru ca nu mai am ... (vezi toată discuția)