avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort, partaj si custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort, partaj si custodie

Buna ziua.Sunt casatorita si am un copil de 5 ani.Locuiesc impreuna cu sotul meu si cu copilul intr-un apartament care a fost cumparat pe numele meu, al sotului si al cumnatului meu de catre soacra mea. Fiecare avem in acte cota de 33% din apartament. In act nu este stipulat ca banii provin de la soacra mea. Sotul meu doreste sa divorteze, vrea custodia completa a copilului si imi spune ca nu am nici un drept in apartament, cerandumi sa ma mut cu mama mea si sa-i las lui copilul. Ce sanse am sa obtin custodia copilului, tanand cont de faptul ca dupa divort, daca nu obtin nimic din apartament, ar trebui sa ma mut cu el la mama, intr-un apartament de 2 camere?
Cel mai recent răspuns: carla.dinu , utilizator 12:18, 4 Februarie 2009
Buna ziua,

copii se incredinteaza in functie de interesul acestora iar nu in functie de cine are proprietatea unei case.
In mod cert si asigurarea unui nivel decent de trai este importanta dar, se va analiza si verifica atasamentul copilului fata de parinti, implicarea lor in educatia sa precum si mediul in care ar urm,a ca acesta sa creasca. Asadar, cata vreme la mama dvs. nu ar fi conditii improprii( de exemplu prea multe persoane in acel spatiu, lipsa utilitati...etc) atunci aveti la fel de multe sanse ca si tatal.
In ce priveste apartamentul - dvs. sunteti proprietar pe 33% si nimic nu poate schimba asta. Asadar, la partaj, veti primi cecontravaloarea acestei cote sau, dc aveti posibilitati materiale ar fi posibil sa vi se dea dvs. apartamentul, urmand sa achitati dvs. contravaloarea a 66% din apartament.

Cu stima,
av. Boncu

cam greu cu asa cota mica sa obtina dansa casa si sa-i despagubeasca pe ceilalti....precis soacra nu poate dovedi ca intreaga suma provine de la ea?
Soacra a vandut un apartament in aceeasi zi in care l-am cumparat noi pe asta. Cu martori se poate demonstra ca banii vin de la ea. Nu exista nimic scris in acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor iza3212 iza3212 Buna ziua.Sunt divortata de la sfarsitul anului 2011 si am custodia copilului care este in varsta de 10 ani. Deoarece am cumparat un apartament prin imprumut ... (vezi toată discuția)
Cvc cu donatie si drept de uzufruct biancaso biancaso Buna ziua, Sunt casatorita din 1998 si am doi copii minori. Sotul meu a cumparat in 2001 o proprietate si a specificat in contractul de vanzare cumparare ca ... (vezi toată discuția)
Buna. doresc sa depun actele de divort. sotul este de acord si ... CristianaH CristianaH Buna. Doresc sa depun actele de divort. Sotul este de acord si el. Nu ne intelegem in ceea ce priveste custodia celui mic. Eu speram la o custodie comuna,sa ... (vezi toată discuția)