avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca este corecta cererea privind situatia ce o voi expune;
in urma cu peste 10 ani paraseste domiciliul, in urma cu 4 ani se pronunta divortul. acum ctiune de partaj deschisa de el,
Apartamentul de serviciu devine proprietatea celor doi si ea ramane in apartament. A preluat ratele pentru acesta, locuieste cu copii majori.
Poate acorda despagubire pentru sumele platite pana la acest moment cu o dobanda legala? sau ce alte drepturi i-ar ptea reveni lui?
Mutumesc!
Poate primi sulta pentru partea la care a contribuit.
Daca apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei, atunci este bun comun. Se prezuma o contributie egala.

Dar, daca "ea" in timpul procesului de partaj poate sa dovedeasca ca ratele la apartament au fost suportate in exclusivitate si fara contributia "lui" atunci va putea cere si obtine o cota majoritara a apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament coproprietari Alex265 Alex265 Eu si sotul suntem co-proprietarii unui apartament achizitionat in timpul casatoriei, pt care pana acum am contribuit in felul urmator: - avans: el - 20%, eu ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata, in cazul unui partaj, in conditiile in care sotul ... cristinaepa cristinaepa Buna dimineata, In cazul unui partaj, in conditiile in care sotul nu a avut nici un venit, ce procent rimteste din bunurile dobandite in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament anamaria13 anamaria13 Dragi prieteni, Este vorba de un apartament cumparat in timpul casatoriei. El are o anumita valoare, sa zicem 20000 EUR. Pentru acest apartament am cerut ... (vezi toată discuția)