Dragi prieteni,
Este vorba de un apartament cumparat in timpul casatoriei. El are o anumita valoare, sa zicem 20000 EUR. Pentru acest apartament am cerut partajarea in urma divortului petrecut acum 2 ani.
In timpul casatoriei am platit impreuna timp de 3 ani atat creditul aderent sumei de mai sus cat si dobanzile aferente.
La stabilirea eventualei sulte, se ia in considerare partea din creditul (curat) platit sau se iau in considerare si dobanzile?
Va multumesc,
Anamaria
Multumesc de raspuns, insa as mai dori o precizare. Pentru a stabili cat la suta din apartament se cuvine fiecaruia, daca se iau in considerare ca si contributie in timpul casatoriei atat ratele la credit cat si dobanzile, arunci acestea se vor raporta, dupa parerea mea, nu la valoarea creditului luat, ci la valoarea creditului de rambursat, respectiv rate si dobanzi. Este corect? Multumiri!
Daca e vb sa stabilim cat la suta i se cuvine din apartament, atunci vb si de cat i se cuvine fiecaruia ca mai are de platit. Impartiti astfel ap si il veti si folosi eventual in comun si partajati si creditul si se va stabili cota fiecaruia de plata.
Daca doriti ca una din parti sa ramana cu apartamentul, acea parte va ramane firesc si cu plata ratelor, cu preluarea si in contract. In acest caz, celuilalt i se cuvine doar o despagubire pt cat s-a achitat pana in momentul partajului, i se mai cuvine eventual si o despagubire pt imbunatatirea bunului.
Daca s-au platit sa zicem, rate in val de 2000, contributia fiecaruia prezumata ar fi de 1000, iar ca despagubire, partea ce trebuie sa primeasca sulta, nu cred sa primeasca chiar 1000 pt ca s-a folosit si ea de bun.
Sulta mai consistenta se daca s-a achitat un avans substantial si a ramas o suma mica de plata.
Cum va intereseaza sa partajati sau ce pretentii aveti ?
Acum e clar, va multumesc inca o data pentru amabilitate si precizari!
Toate cele bune.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partajul
anghelnicole
buna ziua
in cazul unui divort as dori sa pun si eu cateva intrebari
eu am avut un teren si o casa aproape finisata inainte de casatorie. in timpul ... (vezi toată discuția)