avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

somaj

angajatul care primeste notificare pt desfiintarea postului si isi ea medical in perioada de preaviz mai poate beneficia de somaj?angajatorul ar putea sa ii schimbe articolul din decizie in urma medicalului ?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 09:52, 3 Decembrie 2012
Pentru a putea beneficia de indemnizatai de somaj, trebuie sa indepliniti cumulativ 2 conditii: contractul de munca sa va inceteze din motive neimputabile dvs si sa fi obtinut venituri impozabile 12 luni ultimele 24.
Concediul medical- incapacitate temporara de munca - duce la suspendarea de drept a CIM, ca urmare suspenda preavizul.(art.75 (3) C.Mun) Dupa terminarea C.M, veti beneficia de perioda de preaviz ramasa neefectuata inainte de acest medical.
Concediul medical nu influenteaza acordarea/neacordarea indemnizatiei de somaj,:)
In cee ce priveste posibilitatea ca angajatorul sa schimbe articolul cu care va inceteaza CIM, intr-unul nefavorabil dvs ,datorita faptului ca suneti in concediu medical, iarasi nu aveti motiv de ingrijorarea.Potrivit art 76 C.Mun, Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu: a) motivele care determina concedierea; .
Odata trecut in preaviz ca motivul pentru va inceteaza CIM este desfiintarea postului, angajatorul nu mai poate veni cu modificari ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj Rebeckah Rebeckah Buna ziua, beneficiez de indemnizatia de somaj daca: -sunt in perioada de preaviz, postul pe care lucrez se restructureaza? -mentionez ca lucrez la aceasta ... (vezi toată discuția)
Iarna....mai multi someri carsim carsim situatia este urmatoarea: societatea isi intrerupe activitatea pe timp de iarna incepand cu 22.12. salariatii urmand a-si efectua zilele de CO restant pe ... (vezi toată discuția)
Somajul Dita88 Dita88 care e procedura in cazul in care o societate doreste sa bage in somaj pe un angajat? (vezi toată discuția)