avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire credit

Buna ziua,

Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta, in functie de ce devine un credit exigibil? Se poate actiona in vre-un fel daca am un credit restant de 400 de zile si inca nu l-au facut exigibil? In lege scrie ca dupa 90 de zile trebuie sa devina exigibil...ce pot face in acest sens, vreau sa-mi puna poprire pe salariu mai repede. Va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:09, 3 Decembrie 2012
Executarea silita nu se face la vointa debitorului, ci este o masura stabilita ca drept al creditorului de a-si recupera creanta. Poate ca creditorul dumneavoastra a uitat de creanta sau poate nu mai doreste sa o recupereze ... Oricum are termen 3 ani pana la prescriptia dreptului de a cere recuperarea acesteia, in acest termen creditorul poate formula demersurile legale in acest sens cand considera el de cuviinta.
Nu e in interesul dvs sa stati asteptand sa fiti executata silit, in timp ce dvs asteptati, datoriei i se tot adauga penalitati, apoi se vor aduna si cheltuieli de executare.
Va multumesc pentru raspuns, un credit poate fi executat doar cand este scadent sau se poate si mai devreme daca nu este achitat?
Pt ca debitorul nu-si indeplineste de buna voie obligatiile asumate in contract, creditorul poate cere constrangerea acestuia prin executare silita, se va adresa in acest sens unui executor judecatoresc, acesta se va adresa mai departe instantei pt a primi incuviintare . Pt ca instanta sa incuviinteze cererea de executare silita, creanta trebuie sa fie certa, lichida , exigibila. Executarea silita nu poate fi demarata daca acea creanta invocată de creditor nu este scadenta.
In cazul in care nu achitati cateva rate creditul poate fi declarat scadent anticipat, astfel toata suma ramasa de plata e ajunsa la scadenta.
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare gresita soranacn29 soranacn29 Buna ziua, sunt studenta la master anul 1. Am primit pensie alimentara pe tot parcursul studilor de la tata, dar in timpul facultatii nu cat ar fi trebuit. Am ... (vezi toată discuția)
Plata sulta dupa partaj pincguinul pincguinul Buna ziua, S-a finalizat un partaj, fara a fi solicitat la initierea procesului termenul de plata a sultei. Va rog sa imi transmiteti daca exista un termen ... (vezi toată discuția)
Imi taie din salariu ! riscurile soferului Shyva17 Shyva17 am avut tamponare usoara fara victime din vina mea si acum patronul ma obliga sa platesc 5867 de lei ! Sunt angajat ca sofer de distributie suport o gramada de ... (vezi toată discuția)