avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenda ITM neprimita inca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenda ITM neprimita inca

Buna ziua !
Pe data de 28 septembrie 2012 am avut un control ITM care s-a soldat, um era si " normal " cu o amenda. In urma controlului am primit doar procesul Verbal de Control cu anexa respectiva de indeplinire a masurilor primite.
Nici pana azi, 03 decembrie nu am primit Procesul Verbal de Contraventie sau vreo Nota de Plata, ceva... Ce trebuie facut in continuare ? Eu stiam ca in 30 de zile trebuia sa primesc si PV de contraventie. Am sunat la ITM la inspectorul respectiv si mi-a spus ca el poate trimite PV si dupa 3 luni, ca nu conteaza asta. Asa e ? Ma gandesc sa nu pierd dreptul de a face contestatia in 15 zile de la primire, dar inca nu l-am primit.
Apoi, cand il voi primi... pot face ceva sa se anuleze ? o contestatie ca nu l-am primit in termenul legal ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dan_popa40 , utilizator 12:12, 3 Decembrie 2012
ITM - ul poate incheia procesul verbal de contraventie când doreste, numai ca o contraventie poate fi constatată in termen de 6 luni, altfel se prescrie. Cu privire la termenul de decadere ( 15 zile ) acesta curge de la data comunicarii, prin urmare nu aveţi de ce să vă grăbiti.
pv se contesta in termen de 15 zile de la primire
atentie la data intocmirii, data expedierii, data primirii
pastrati plicul in care vi-l trimite
Amenda a fost "pomenita" in PV de control, dar nu se specifica suma, ci doar ca sanctiune, eu stiam ca trebuia sa primesc in 30 de zile de la constatare si Procesul Verbal de Contraventie.
Sa inteleg ca nu scap de ea, nu ? #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi itm Ana joc Ana joc Am primit o amendă pe firma de construcții. Nu am primit procesul verbal pentru a face contestația. De unde pot sa l iau? La sediul firmei nu a ajuns. ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal itm blitzmate blitzmate Buna ziua Am primit o amenda de 30000ron de la ITM pentru 3 muncitori care au declarat ca lucreaza la firma mea... lucru neadevarat, firma fiind inchisa ... (vezi toată discuția)
Contestatie itm blitzmate blitzmate Buna ziua Revin cu aspecte noi intr-o problema prezentata de curand aici: ... (vezi toată discuția)