avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie ITM
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie ITM

Buna ziua

Revin cu aspecte noi intr-o problema prezentata de curand aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Pe scurt(ca noutate): am primit o amenda(in absenta mea) de la ITM pe persoana juridica... am primit acasa un proces verbal de control si un proces verbal de amenda.
Deoarece nu am fost atent(am citit doar partial hartiile primite prin posta) nu am mai avut cum sa contest amenda pt ca trecusera cele 15 zile, insa am putut contesta "procesul verbal de constatare a contraventiilor"(30 zile). Conform legii, nu m-am adresat instantei(care era competenta sa solutioneze contestatia impotriba amenzii), ci am depus contestatia la ITM...
In loc sa primesc un raspuns la contestatia facuta am primit citatie la Judecatorie... Surpriza a fost ca in instanta eu apaream ca initiator al procesului... eu contestam actele intocmite de ITM desi nu m-am adresat instantei...
cand m-am prezentat la proces si am explicat situatia, doamna judecator m-a pus sa scriu pe loc o cerere de renuntare la proces. Lucru pe care l=am facut si tot balonul de sapun s-a spart...

Intrebarea mea este: ITM a procedat legal prin actiunea facuta? nu ar fi trebuit sa primesc un raspuns la contestatie?

As putea acum sa cer instantei anularea proceselor verbale pe motiv ca nu am primit raspuns la contestatie in termen de 30 zile?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: blitzmate , utilizator 22:28, 13 Martie 2012
1. Procesul verbal de constatare si sanctionare se contesta in termen de 15 zile la instanta de judecata in raza careia s-a savarsit contraventia ..

2. Procesul verbal de control poate fi contestat in conditiile art.1 si 7 din Legea 554/2004, si anume:
art.7 alin.1 : Înainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autoritătii publice emitente sau autoritătii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.
Contestatia la acest proces verbal se depune la ITM.

Daca ati depus la ITM contestatia la procesul verbal de constatare sui sanctionare a contraventiei, atunci dosarul a fost inaintat instantei de judecata.
Da... am depus contestatia la ITM si nu am inteles de ce nu am primit raspuns de la ei...
iar daca ITM a inaintat-o instantei, de ce judecatorul m-a pus sa fac o cerere de renuntare la proces pe motiv ca nu eu am deschis procesul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal itm blitzmate blitzmate Buna ziua Am primit o amenda de 30000ron de la ITM pentru 3 muncitori care au declarat ca lucreaza la firma mea... lucru neadevarat, firma fiind inchisa ... (vezi toată discuția)
Control itm Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua! Am si eu o intrebare , sunt administrator la o firma care pe langa servicii de infrumusetare este autorizata sa efectueze si servicii de formare ... (vezi toată discuția)
Amenda itm doberv doberv am primit o amenda de la itm pe motiv ca nu i-am inmanat contractul de munca angajatului. angajatul a declarat ca a semnat contractul dar nu il are la ... (vezi toată discuția)