Buna ziua
Revin cu aspecte noi intr-o problema prezentata de curand aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Pe scurt(ca noutate): am primit o amenda(in absenta mea) de la ITM pe persoana juridica... am primit acasa un proces verbal de control si un proces verbal de amenda.
Deoarece nu am fost atent(am citit doar partial hartiile primite prin posta) nu am mai avut cum sa contest amenda pt ca trecusera cele 15 zile, insa am putut contesta "procesul verbal de constatare a contraventiilor"(30 zile). Conform legii, nu m-am adresat instantei(care era competenta sa solutioneze contestatia impotriba amenzii), ci am depus contestatia la ITM...
In loc sa primesc un raspuns la contestatia facuta am primit citatie la Judecatorie... Surpriza a fost ca in instanta eu apaream ca initiator al procesului... eu contestam actele intocmite de ITM desi nu m-am adresat instantei...
cand m-am prezentat la proces si am explicat situatia, doamna judecator m-a pus sa scriu pe loc o cerere de renuntare la proces. Lucru pe care l=am facut si tot balonul de sapun s-a spart...
Intrebarea mea este: ITM a procedat legal prin actiunea facuta? nu ar fi trebuit sa primesc un raspuns la contestatie?
As putea acum sa cer instantei anularea proceselor verbale pe motiv ca nu am primit raspuns la contestatie in termen de 30 zile?
Multumesc