avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Traim in romania!!!!
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Traim in romania!!!!

Buna ziua,sunt cetatean roman din nefericire si beneficiez de un ajutor social de 125 lei.In luna Noiembrie mi-a fost oprita suma de 41 lei pentru plata asigurarii pentru casa desi eum am platita asigurarea pana in luna februarie 2013.Und e trebuie sa merg sa aflu cine a oprit banii si de ce?pentru ca este jaf la drumul mare si in situatia mea sunt toti beneficiarii de aj social din localitate.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:26, 3 Decembrie 2012
Daca a fost facuta o poprire pe ajutorul social cel care a pus in aplicare poprirea, adica primaria, trebuie sa aiba la dosar si ordinul de poprire. Acolo aveti si incadrarea legala pe baza careia a fost admisa retinerea. Daca ati achitat contravaloarea asisgurarii ar trebui sa mergeti cu chitanta la asigurari unde solicitati retragerea ordinului de retinere(daca insa este vorba de impozitul pe cladiri atunci va adresati biroului de impozite si taxe din cadrul primariei- birou coordonat de primarul localitatii).
legea nr.416/2001
" ART. 26^2
(1) Începând cu anul 2011, prima obligatorie pentru asigurarea locuinţei în condiţiile Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor, în cazul beneficiarilor de ajutor social, se plăteşte de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
(2) Prima obligatorie se asigură din ajutorul social cuvenit, stabilit prin dispoziţie a primarului.
(3) Procedura de plată a primei obligatorii se stabileşte prin normele metodologice de aplicare a prevederilor prezentei legi."
ajutorul social nu mai este platit de primarie....primarul doar stabileste cuantumul.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie a locuintei tuilleries tuilleries Buna seara! Va rog sa imi spuneti numarul legii care reglementeaza obligativitatea asigurarii locuintelor si monitorul oficial in care a aparut.Este intrata ... (vezi toată discuția)
Incendiu casa fara asigurare Aly07 Aly07 Buna seara, Am o cunostinta careia i-a izbucnit casa in incendiu din cauza unei sobe. Este o situatie foarte grea pt. ea si familia ei. Ce demersuri se pot ... (vezi toată discuția)
Cine este scutit de asigurarea locuintei ? dorudoru dorudoru INTREBARE ? Cine este scutit de aceasta lege ? Cumva ?=D>- Veteranii de razboi revolutionarii si persoanele cu handicap Legea nr. 260/2008 privind asigurarea ... (vezi toată discuția)