avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Incendiu casa fara asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Incendiu casa fara asigurare

Buna seara,

Am o cunostinta careia i-a izbucnit casa in incendiu din cauza unei sobe. Este o situatie foarte grea pt. ea si familia ei. Ce demersuri se pot face pt. a primi ajutor din partea primariei sectorului 4 sau unde se poate cere ajutor? Multumesc mult, astept un raspuns cat mai repede cu putinta.
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 17:02, 30 Ianuarie 2016
Legislaţia in vigoare obliga proprietarii de locuinte sa isi asigure anual casele impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, in caz contrar acestia riscand amenzi de pana la 500 de lei.
Legea nr. 260/2008. prevede
„Contractul de asigurare obligatorie a locuinţelor se încheie în formă scrisă, fie în mod direct între PAID (Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale .) şi proprietarul locuinţei, fie prin mijlocirea societăţilor de asigurare-reasigurare autorizate să practice riscuri de catastrofă

In acelasi timp, polita PAD acopera si daunele directe provocate locuintelor rezultate in mod indirect din cauza dezastrelor respective, cum ar fi incendiul, explozia cauzata de cutremure/alunecari de teren sau alte asemenea cazuri.
Norma Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) nr. 7/2013.prevede
„Riscurile care sunt preluate în asigurare de PAID pentru locuinţa asigurată, inclusiv anexele, dependinţele, dotările şi utilităţile care sunt legate structural de clădirea în care este situată locuinţa, sunt: cutremurele de pământ, alunecările de teren şi inundaţiile, ca fenomene naturale”

In conditiile in care locuinta nu a avut incheiata asigurarea obligatorie,primaria nu are obligatia sa asigure acordarea de ajutor
Ramane la latitudinea proprietarilor locuintei ,sa analizeze oportunitatea unei cereri catre edilul sectorului sa analizeze responsabil situatia si daca acesta apreciaza ca este un caz special=proprietar varstnic,bolnav,fara resurse financiare ,poate decide acordarea de ajutor
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2016
ynocentta, utilizator
Buna ziua,

Incendiul este asigurat printr-o polita de asigurare facultativa.

Daca Primariile ar suporta toate pagubele produse pentru astfel de riscuri, atunci nu ar mai exista asigurarile.

Incercati la Primarie, se apropie campania electorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare apartament obligatorie + suplimentara C198010 C198010 Am un apt la ultimul etaj in Constanta. In urma ploilor torentiale apa a patruns in apartament prin tavan, producind pagube imense. Asigurare imi spune ca nu ... (vezi toată discuția)
Am fost inundata de vecinul de deasupra guinea guinea Am fost inundata de vecinul de deasupra in data de 19.07.2013. Noi nu locuim acolo, suntem plecati din localitate, muncim intr-un alt oras la aprox 700 Km ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta cu ipoteca reptila reptila Buna ziua, am cumparat o locuinta cu credit ipotecar, si banca suporta cheltuiala cu asigurarea de viata pentru alunecari de teren, inundatii, cutremur si ... (vezi toată discuția)