avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare titlu de proprietate

Care este perioada in care se poate contesta de catre un mostenitor legalitatea unui titlu de proprietate . in sensul contestarii calitatii de mostenitor a altor persoane care apar ca mostenitori pe acel titlu de proprietate?
In caz de recurs la prima instanta de judecata pana unde se poate ajunge cu judecarea unui dosar civil, care sunt instantele superioare de judecata?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nãstase Cristian-Mihail , Consilier juridic 12:22, 3 Decembrie 2012
reconstituirea dreptului de proprietate, s-a facut conform legii 18/1991, la cererea mostenitorilor, la care s-au anexat in copie documentele de stare civila ale mostenitorilor.
titlul de proprietate (in ceea ce priveste inscrierea in mod eronat a unor......) se poate face oricand.
instanta de fond este judecatoria competenta teritorial(unde se afla terenul)
instanta de recurs este tribunalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate cu mostenitor omis Inta Ramona Inta Ramona Parintii bunicii mele sunt decedati. Anul acesta s-a emis titlu de proprietate in care sunt trecuti fratii bunicii mele cu exceptia ei. Ce se poate face in ... (vezi toată discuția)
Apel sau recurs fond funciar Florian12 Florian12 Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am pierdut un proces de fond funciar cu drept de apel si mandatarul meu a vorbit cu 2 avocati, ce cale de atac sa facem. ... (vezi toată discuția)
Adaugare mostenitori in titlu de proprietate banciu banciu S-a eliberat un titlu de proprietate in baza legii 18/1991- cu omiterea VOLUNTARA a 2 din cei 7 mostenitori ai terenului detinut de un bunic decedat - care ... (vezi toată discuția)