avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... INSELAT DE UN PRIETEN
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

INSELAT DE UN PRIETEN

Buna ziua, in anul 2005 am vrut sa ajut un prieten care la vremea respectiva avea o afacere care mergea si am luat un credit de nevoi personale.Timpul a trecut eu am crezut ca plateste si in 2007, a luat si sotia mea tot pt. el de la alta banca alt credit mult maqi mare.Mentionez ca amandoi eram angajati la el,deci in perioada cand am luat acele credite cu ajutorul relatiilor pe care le avea la banci si la ITM a modificat salariu pe cartea de munca pt. a obtine creditele.Problema este ca el acuma nu mai are nimic, deci nu mai pot recupera nimic de la el.Cu acordul lui se poate face ceva LEGAL prin care aceste datorii, care acum sant acum la firme de recuperare,sa treaca la el, sa scap odata de ele ca nu mai suport stresul la care ma supun recuperatorii astia.Acest individ ,tot timpul spune ca o sa plateasca, dar nu poate acum.Nu santem singurii pacaliti de el, si alti 10-15 fosti angajati sant in aceeasi situatie. Va rog ajutatim a cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 14:06, 3 Februarie 2009
Acordul lui nu vă este de niciun folos dacă nu aveţi şi acordul creditorilor, care să accepte un alt debitor în locul dumneavoastră şi să vă libereze de datorie (operaţiunea se numeşte delegaţie perfectă).

Dacă creditorii nu sunt de acord, nu aveţi niciun mijloc legal de a-i obliga.


Liviu S.Bordaş
Datoria catre banci este a dvs. si a sotiei dvs. Deci sunteti buni de plata. Celelante aspecte ce deriva din ulteroare intelegeri verbale nu va scuteste de plata. Sa nu mai vorbim despre o eventuala raspundere penala-ma refer la adeverintele de venit,acceptul tacit al dvs,etc. In aceias situatie sunt mai multi....Atentie. Sa inteleg ca politia nu este sesizata de aceasta situatie....,nu cred, E complicat. Cert este ca trebuie sa platiti datoria catre banca. Si inca ceva. Firmele de recuperare au treaba cu firma lui. Pe dvs. daca nu platiti va executa banca,cu care aveti un contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune creanta ioanastela ioanastela Buna seara, O societate straina A vinde marfa catre o societate romaneasca B. Societea B revinde aceasta marfa in Romania catre societate C. Soc. B la un ... (vezi toată discuția)
Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)
Tata a decedat si avea credite..ce e de facut? mariana serban mariana serban Buna seara.Dca tatal meu a decedat si avea credit la banca cum trebuie sa procedam noi,copii?In contractul incheiat are o asigurare de viata,este ... (vezi toată discuția)