avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vreau sa muncesc dar nu mi se permite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vreau sa muncesc dar nu mi se permite

Inspectorii itm verifica si in zile de sarbatoare deci lucreaza....problema e ca ii verifica pe cei "curati 'si tot lor le interzice sa traiasca ....avem o firma ...magazin confectii...si in zilele de 30 noiembrie 1 dec am lucrat doar noi asociatii angajatori iar salariatilor le-am dat liber....surpriza a fost ca ne-am trezit cu itm-ul pe cap care a amenintat ca daca mai lucram chiar si noi patronii in zile de sarbatori legale ne amendeaza ....ca nu avem voie etc.

In orasul de unde sunt eu toate magazinele au fost deschise de 1 dec dar inspectorii controleaza unul iar restul pot functiona....de ce se face discriminare ?

Cum se poate sa interzica sa muncesti adica sa produci ...dar salariile la angajati cum le platim daca nu suntem lasati sa castigam ,....platile catre stat cum le platim,...cine ne plateste creditele la banci ,chiria,furnizorii ,etc ....Asa-i ca statul te obliga sa micsorezi salariile angajatilor sau chiar sa reduci din personal din motiv ca nu ti se permite sa lucrezi????? ....Durerea cea mai mare e ca doar 0.05 %din magazine sunt controlate in timp ce altele au deschis fara sa fie controlate....DE CE UNII AU VOIE SA TRAIASCA IAR EU TREBUIE SA MOR ....de ce nu e lege pentru toata lumea daca e lege,s-o respecte toti ...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:33, 3 Decembrie 2012
Faceti sesizare la Inspectia Muncii sau la Ministerul Muncii cu privire la modul in care ITM-ul local exercita atributiile de control ...

Legea este pentru cei care au raporturi de munca, nu si pentru cei care isi exercita atributiile in baza actului constitutiv al societatii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarbatori legale vreausalucrez vreausalucrez vreau sa lucrez de sarbatorile legale .....suntem doi asociati a unui magazin de imbracaminte vrem sa lucram dar legea nu ne permite de sarbatorile legale nici ... (vezi toată discuția)
Cine controleaza in statul asta munca la negru privind pers fizice diculescucarmen diculescucarmen nimeni la noi la gorj nu controleaza pers fizice care lucreaza la negru si daca vine cineva deja e lucrarea terminata ptr k le ia o luna sa ajunga nu este nici ... (vezi toată discuția)
Munca in centrele comerciale in zilele de sarbatori legale arenaromania arenaromania avind in vedere ca centrele comerciale sint deschise in zilele de sarbatori legale,si toata populatia i-si petrece timpul in aceste mall-uri,toate unitatile ... (vezi toată discuția)