avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... pfa activitati independente din profesii libere plata ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

pfa activitati independente din profesii libere plata contributii si impozit

buna seara
am si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta
in 18.09.2012 am depus declaratiile 220 si 600 pentru anul 2012 la adm financiara.
am primit atunci decizie de impunere pentru anul 2012 pentru impozit(decizia 260) si pentru asigurari sociale de sanatate(decizia 620) pe care le-am achitat pentru anul 2012.
nu stiu daca trebuia sa primesc si decizie de impunere pentru plata asigurarilor sociale( pensie)?
daca nu am primit aceasta decizie, cum pot achita contributia la pensie si pana la ce termen(trebuie sa am neaparat decizia de impunere sau pot achita si fara), sau cum fac sa primesc aceasta decizie de impunere?
si daca imi puteti spune ce alte obligatii mai am pana la sfarsitul anului 2012 si ce declaratii am de depus in anul 2013?

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:59, 4 Decembrie 2012
Plata C.A.S. (pentru pensie) se face lunar in baza declaratiei 600. Nu se emite nici o decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratii pfa traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA. Anul trecut in luna ianuarie am depus la Adm. Financiara ... (vezi toată discuția)
Pfa contributie somaj radlid radlid Sunt PFA, cu plata contributiilor ( impozit, CAS, CASS) la zi, inclusiv pentru luna septambrie, conform Deciziei de impunere 260, pentru anul 2013. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Contributii la pensie si sanatate pfa ContSters66930 ContSters66930 As dori sa stiu si eu unde trebuie sa merg pentru a face contract pentru pensii si pentru sanatate, in Bucuresti. Conteaza sectorul? Am depus declaratiile la ... (vezi toată discuția)