avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre alocatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre alocatie

As dori cateva lamuriri in legatura cu alocatia pentru copii. Parintii sunt imputerniciti sa intre in posesia sumei chiar si cand copilul este major? Fara vreo semnatura din partea copilului? Ma gandesc ca inca de la 14 ani, cand copilul are buletin, ar trebui sa isi primeasca alocatia in mana sau macar sa isi dea acordul daca vrea ca aceasta sa ii fie inmanata unuia dintre parinti. Insa nu cunosc legile. Si totusi...major sa fii si parintii sa iti spuna ca nu ai primit nicio alocatie, iar ei sa o cheltuie? Nu mi se pare normal. Se incadreaza undeva aceasta fapta? Abuz de incredere? Fals sub semnatura? Iar daca este dreptul majorului sa isi primeasca alocatia, postasul nu este cumva obligat sa i-o inmaneze lui si numai lui? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
5542, utilizator
Cel mai recent răspuns: SILVIA HORVATH , Contabil 15:22, 4 Decembrie 2012
Dreptul la Alocatia de stat pentru copii este prevazut de Legea 61/1993.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru crestere copil caminick caminick Daca un copil este plecat de la varsta de 7 ani din tara cu parintii in Italia, el acum avand 11 ani, mai beneficiaza de alocatie de stat in Romania? (vezi toată discuția)
Alocatie copil nascut in sua corineta15 corineta15 As dori sa stiu cum pot sa solicit alocatia copilului meu recent nascut in SUA. Parintilor le este imposibil sa ajunga in Romania in urmatorul an, asa c-am ... (vezi toată discuția)
Alocatie nou nascut kissvisylove kissvisylove Buna ziua Copilasul s-a nascut pe 14 februarie, am depus actele pentru alocatie pe 25 februarie, cand ar trebui sa primeasca prima alocatie si de ... (vezi toată discuția)