avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... revizie gaze si reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

revizie gaze si reparatii

Buna ziua,
Locuiesc intr-un apartament inchiriat. As dori sa stiu cine ar trebui sa plateasca revizia la gaze, reparatiile pentru acoperis, zugravitul pe scara blocului.
Locuiesc de doi ani, si apartamentul este inchiriat pe perioada nedeterminata. De cand m-am mutat am suportat toate aceste cheltuieli plus alte mici reparatii. In mod normal chiriasul sau proprietarul trebuie sa le suporte?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 13:09, 10 Decembrie 2012
Depinde de clauzele contractual negociate si asumate de catre parti
daca nu este prevazuta in contract obligatia dvs,pe cale de consecinta plata revine proprietarului
Daca ati facut platile dar contractual nu aveti aceasta obligatie,puteti recupera suma prin retinere din chirie
Asociatia stabileste cheltuielile pentru consumurile si prestatiile referitoare la apartament, indiferent de cine este el locuit.

Cine anume plateste cheltuielile de care ne vorbiti este o chestiune care se stabileste de la bun inceput sau pe parcursul desfasurarii contractului de inchiriere intre chirias si proprietar.
Stati de vorba cu proprietarul si negociati asupra acestei chestiuni.
Proprietarul trebuie sa plateasca cheltuielile cladirii conf. Legii 114/ 1996 cu modificarile ulterioare. Daca prin contract va angajati sa platiti dvs., trebuie sa respectati contractul.
@johnpescar

Ati ramas la Legea 114/1996 sau o reactualizati la 230/2007?
Credeam ca ati retinut aceasta de cand tot stati pe forum!
elga50 a scris:

@johnpescar

Ati ramas la Legea 114/1996 sau o reactualizati la 230/2007?
Credeam ca ati retinut aceasta de cand tot stati pe forum!

Dar ce e in neregula cu legea 114/1996 ? Si cum adica sa reactualizeze la legea 230 ?
Si totusi ce legatura are legea 230 cu intrebarea initiala? R: Niciuna.

Raspunsul dat de @johnpescar este competent si la obiect.

Alte discuții în legătură

Obligatii proprietar conform legii dianagheorgheborges dianagheorgheborges buna seara, as avea va rog si eu o intrebare, nelamurire, problema daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscatoare. locuiesc cu chirie, iar de curand mi-a ... (vezi toată discuția)
In seama cui cad cheltuielile? lia19. lia19. Suntem chiriasi intr-o cladire.Cine are obligatia de a plati verificarea sistemului de electricitate,prize...etc?Noi sau proprietarul????Va multumesc (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere apartament. vladuadi vladuadi Buna ziua. Situatia este urmatoarea: un apartament inchiriat pentru o perioada de 3 ani; chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce-i revin din cheltuielile ... (vezi toată discuția)