avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... unic intretinator la copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

unic intretinator la copil minor

sunt unic intretinator la copil minor si nici nu am cu cine lasa copilul. i/am intrebat pe cei de la protectia copilului si habar nu au. au zis ca nu s/au mai intalnit cu o asa situatie. intrebare: sunt politist si vreau sa intreb daca pot fi trimis in misiune la votare fara acordul meu si daca pot lucra 24h fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 22:22, 3 Decembrie 2012
minor e si copilul de 3 luni si copilul de 17 ani, ori cel de 17 ani poate sa stea si singur, de asta intreb, ce legatura are cu codul penal ?
Ce va intereseaza de fapt, de copil ca nu aveti cu cine sa-l lasati sau numai daca au dreptul sa va trimita de votare in misiune fara acordul dvs ? Daca e vb de munca, adresati intrebarea la dreptul muncii, nu la dr familiei.

Si eu sunt cadru militar si parinte unic al unui minor de 6 ani. Ne conformam unor ordine si reglementari interne si Legii 80/1995 (statutul cadrelor militare), care insa nu depasesc limitele dreptului familiei.
Exista bunici paterni sau materni, alte rude, prieteni, eventual o persoana pe care s-o angajati sa va ajute la cresterea copilului atunci cand sunteti in misiune.
Votarea are loc intr-o singura zi, eu cred ca e mai mult o nemultumire a Dvs. fata de un ordin pe care trebuie sa-l respectati.
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
adi_2010, utilizator
imi dau seama ca de fapt chiar trebuie sa vb cu un avocat specializat. aici face/ti numai presupuneri. pina acum nu am primit nici un raspuns clar.
lg 80/1995 este schimbata......daca tie iti convine sa incalci drepturile copilului si sa/l lasi cu altcineva ...e f bine...fiecare copil are drepturi si trebuie respectate
Legea 80 nu e schimbata, i s-au adus modificari si completari...asta e altceva.
Intr-adevar, prin completarile aduse, un parinte unic intretinator al unui copil nu poate fi obligat sa fie trimis in misiuni de lunga durata, ori sa mergi intr-o sambata sau duminica la serviciu nu mi se pare o incalcare a drepturilor copilului. Daca copilul are pana la 2 ani, poti alege varianta concediului pentru cresterea copilului de pana la 2 ani
Exista si varianta gasirii unui alt job daca actualul te impiedica sa te ocupi de copil asa cum consideri ca e mai bine si consideri ca a-l lasa cu bunicii este o incalcare a drepturilor copilului (desi cred ca e exact invers, adica e o ingradire a drepturilor sa nu-l lasi sa dezvolte relatii personale cu acestia).
Dar cel mai bine consulta un avocat, dar pe unul care sa-ti dea si raspunsurile care sa-ti placa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru bunici pentru incredintarea minorului Medeea3585 Medeea3585 Buna seara, Am custodie definitiva si irevocabila,copilul are 8ani,am plecat in alta tara sa muncesc lasand-ul in grija parintilor mei iar tatal lui imi ... (vezi toată discuția)
Minor fara tutore legal? tudorsad tudorsad Am un prieten in varsta de 15 ani. Pana acum, bunica lui de pe mama a fost tutorele sau legal, avand in vedere faptul ca mama lui este mai mult plecata in ... (vezi toată discuția)