avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

buna seara!as dori sa stiu, daca eu pot da de permis in romania, daca am rezidenta in italia.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 09:42, 4 Decembrie 2012
Dvs, ca sa faceti pasaportul ati avut nevoie de buletin, iar pentru acesta ati fost luata in spatiu de cineva(asta daca nu sunteti deja proprietara unui imobil), deci aveti si o resedinta in tara.

In baza buletinului puteti sa va inscrieti la scoala de soferi si sa sustineti examenul auto la politia unde va aveti resedinta de domiciliul pe teritoriul Romaniei.
multumesc frumos.stiu asta..ideea e daca cei din italia o sa il recunoasca.pentru ca am citit ca daca ai deja rezidenta in italia, si dai de permis in romania, italieni, nu recunosc permisu.
aureliaoraca a scris:

ideea e daca cei din italia o sa il recunoasca........



Eu cred ca aceasta intrebare ar trebui adresata celor de acolo, tine de legislatia lor. Pot sa va spun ca am raspuns la intrebare pt ca am o cumnata care nu a luat examenul in Italia, am inteles ca vine in Romania sa faca scoala de soferi, urmand sa solicite dupa aceia permisul in format interanational.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare permis Avram neculai Avram neculai Daca am permisul anulat in Romania si am rezidenta in Italia pot sa fac scoala din nou in Italia permisul a fost italian dar l.am transcris in romana acum ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere - resedinta in italia AndreiCristeaFlorin AndreiCristeaFlorin Buna seara, ma numesc Andrei si am 20 de ani. Traiesc de 8 ani in Italia deci am resedinta aici. Cand am implinit 18 ani am fost in Romania si mi-am reinnoit ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere obtinut in romania cu rezidenta in germania almeueumie almeueumie Buna,ma numesc Gabriel si sunt nascut in Sibiu.Am cateva probleme la care nu gasesc raspunsuri.In anul 2011 m-am angajat (temporar sau sezonier,nu cunosc exact ... (vezi toată discuția)