avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi din concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi din concubinaj

Eu cu prietenul meu am infiintat impreuna 2 firme;una e trecuta pe numele lui(firma de decoratiuni nunti care are datorii la stat de 56 de milioane lei, cu care as vrea sa raman-afacerea mea) iar cea de-a doua este trecuta pe numele meu(firma de IT de care se ocupa el personal-afacerea lui).Ne-am despartit definitiv din cauza unei femei.
Acum el le vrea pe amandoua, pe motiv ca numai el s-a ocupat si le-a dezvoltat. Zice ca el nu imi da firma de decoratiuni si nici firma de IT desi e pe numele meu. Ideea este ca la firma de IT are procura , si zice ca poate trece toate contractele pe alta firma, fara sa ma intrebe.
Am agonisit in 4 ani de concubinaj 17 mii de euro pe care i-am bagat in casa lui: 13 mii de euro diferenta sa achitam apart, restul ii avea el si 4 mii in utilitati. Ma ameninta ca dc nu ii las ambele firme, nu imi da nici un ban.
CE MA SFATUITI?CA EU AS VREA SA RAMAN CU FIRMA DE DECORATIUNI. MA GANDESC CA TOTUSI ARE PROCURA LA NOTARIAT PT FIRMA DE IT; AS PUTEA SA I-O REVOC DAR MAI DEPARTE?
VA ROG SA MA AJUTATI CA SUNT DISPERATA! AM INVESTIT PREA MULT IN OMUL ASTA!
Cel mai recent răspuns: Oana Istina , Consilier juridic 15:31, 3 Februarie 2009
Din pacate acestea sunt riscurile "meseriei" de concubini.Ca la inceput n-a fost asa...............#-o
Oricum, orice procura aveti se poate revoca la notarul unde ati incheiat-o, orice mandat poate fi retras din cvari motive si toate lucrurile se pot rezolva, daca nu amiabil, atunci pe calea justitiei.
Cert este ca cele doua chestiuni, concubinaj si societati comerciale, nu au nimic dea face una cu alta.Trebuie separate si trebuie tratate distinct.
faptul ca el are procura pentru firma de It nu va afecteaza foarte tare, caci ii puteti revoca mandatul, adica procura in orice moment. Este alegerea dumneavoastra caci dumneavoastra sunteti mandatara, asta in schimbul unei sume infime de cativa lei- si atat, urmand a ramane cu firma de IT la dumneavoastra din cate am inteles sunteti asociat unic sau administrator. va puteti intelege cu dumnealui in sesul ca partile sociale de la firma de IT sa i le cesionati lui iar el sa va cesioneze partile lui sociale de la firma de decoratiuni, operatie care se realizeaza la Registrul Cometului de unde isi au sediul social firmele. In speranta ca v-am fost de ajutor va uref BAFTA

PS: De altadata sa fiti mai atenta ca in Romania inca nu li se recunosc dperturi concubinilor:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin Elenna25 Elenna25 Bună ziua! Sunt executat pt suma de 30.000 lei, titlul executoriu e un bilet la ordin din anul 2018 în care semnătura nu îmi aparține( când am deschis ... (vezi toată discuția)
Se poate face o procura speciala unor doi mandatari? dani9203 dani9203 Se poate ca o persoana fizica in momentul cand vinde un imobil sa imputerniceasca in fata notarului doua persoane diferte care sa se ocupe de vanzarea acestui ... (vezi toată discuția)
Evitarea problemelor in urma cumpararii teren cu procura b_alex b_alex Buna ziua, Am rasfoit o mare parte din topicul legat de vanzare teren cu procura insa am o nelamurire. As dori sa cumpar un teren cu o casa veche ... (vezi toată discuția)