avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces corect
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces corect

Seful de la circulatia rutiera a trecut pe galben,probabil,cu viteza iar la mijlocul intersectiei a intrat lateral intr o masina care a pornit regulamentar de la semafor pe culoarea verde,impingand-o intr un zid de beton.Victima din masina lovita(mergand spre serviciu) a suferit mai multe rani si a facut operatii repetate la picior si abdomen(uter) in urma carora s-a complicat starea de sanatate.A facut preinfarct si a fost operata de 3 ori pe cord,la a-2 a operatie a paralizat partea stanga, apoi s-a constatat ca face cheaguri in sange urmand tratamente.Acesta este istoricul de la 1 iunie cand s-a petrecut accidentul si pana in prezent.
Victima nu a intentat proces asteptand sa se simta mai bine,avand in vedere foarte mult stres,durere,insa si-a consumat o mare parte din bani si nu-si mai permite tratamentul ce va urma.Astfel ca urmeaza sa intenteze procesul curand.
Problema este in felul urmator:Sotia sefului de la circulatia rutiera este un avocat de prestigiu un barou.Iar seful de la "rutiera" se tine "tare" probabil pt ca se simte "bazat" si neaga ca ar fi vinovat.
Intrebarea este: cum poate victima sa aibe un proces corect fara influentza celor 2 sotzi cu functii inalte?
Ps:exista o filmare de pe strada cu accidentul in care se vede ca masina de politie nu are girofarul pornit.Nu stiu sa dau mai multe detalii.
Cel mai recent răspuns: sadcorason , utilizator 22:24, 5 Decembrie 2012
In baza considerentelor expuse, exista posibilitatea de a se solicita stramutarea judecarii procesului dupa depunerea actiunii.
Victima trebuia sa formuleze plangere penala impotriva soferului vinovat, pentru a ajunge sa se judece in cadrul dosarului penal.
O mare parte dintre soferii care produc accidente grave se declara initial nevinovati, deci situatia prezentata nu este o exceptie si nu trebuie sa plecati de la ideea ca "se simte bazat". E dreptul oricarei persoane cercetate sa se apere.
Daca totusi sunteti convins ca respectivul politist si sotia sa au influenta asupra organelor de cercetare penala si judecatorilor, puteti face cerere de stramutare.
Victima trebuie sa isi angajeze neaparat un avocat in acest caz.
Am inteles.Avand in vedere starea de sanatate a victimei si potentialul financiar scazut,consider ca este necesar sa se ajunga la solutionarea procesului intr-un timp relativ scurt.
Exista vreo solutie ca sa nu se extinda procesul mai mult de 2-3 luni?
În mod sigur dacă se ajunge la un proces, acesta va ține mai mult de 2 - 3 luni.
Singura posibilitate de a rezolva problema într-o perioadă așa de scurtă de timp ar fi să ajungeți la o înțelegere cu cel vinovat de producerea accidentului.
Am inteles!Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Va doresc numai bine,sanatate si sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima TraianValer TraianValer In decenbrie 2012 am fost implicat intr-un accident rutier pe raza comunei Afumati Celalalt sofer implicat in accident a chemat Politia rutiera si salvarea ... (vezi toată discuția)
Ajutor insotitor persoana accidentata sadcorason sadcorason Buna seara!Eu sunt din Bucuresti si am o prietena la Iasi ai carui parinti au murit intr-un accident de masina in urma cu multi ani si nu mai are nici o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier in drum spre serviciu sadcorason sadcorason Buna ziua!Prietena mea,in drum spre servici(1 iunie),a plecat de la semafor iar din lateral dreapta \"seful de la rutiera\" trecand pe rosu a acrosat o ... (vezi toată discuția)