avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate certificat de nastere autentificat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate certificat de nastere autentificat notarial

Pentru dezbaterea unei succesiuni, unul dintre mostenitori a prezentat o copie dupa actul de nastere, autentificata la notariat in anul 1984, pentru ca nu mai are certificatul de nastere original si din anumite motive nu isi poate elibera altul. As dori sa va intreb daca este adevarat ca aceasta copie legalizata nu mai poate fi folosita deoarece au trecut mai mult de 20 de ani de la legalizarea ei.
Cel mai recent răspuns: simona ch , utilizator 22:46, 3 Decembrie 2012
Nu am inteles exact la ce "copie" va referiti... Dar daca este vorba despre un duplicat, acesta are valoare juridica la fel ca si originalul, adica nu expira valabilitatea actului respectiv.
Nu, o copie legalizata a unui act de stare civila nu are un termen de valabilitate, iar pe de alta parte legalizarea unei copii presupune prezentarea la notariat a originalului, fara acesta neputandu- se legaliza copia.
Nu mi-e clar insa motivul invocat de acel mostenitor pentru ca in situatia in care o persoana pierde originalul certificatului de nastere, poate oricand sa solicite la Serviciului de Stare civila eliberarea unui duplicat.
Acel mostenitor nu mai este in tara. A fost in Romania in urma cu un an si a incercat sa obtina un nou certificat, dar i s-au cerut niste acte pe care nu le avea (sentinta de divort din strainatate). Acum a fost trimisa o adresa de la notariat a starea civila si s-a primit raspuns ca nasterea acelei persoane nu figureaza in registrele starii civile!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am pierdut certificatul de moștenitor și îmi este ... Stoica Marcel Stoica Marcel Bună ziua. Am pierdut certificatul de moștenitor și îmi este necesar la preschimbarea buletinului. De la Camera Notarilor publici a Municipiului ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere legalizat primavera1234 primavera1234 Se poate obtine o copie legalizata a certificatului de nastere al minorului dupa copia acestuia aflata la dosarul pentru incredintare? (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)