Povestea e lungă și ciudată.. a existat o moștenire, lăsată de o mama celor 6 copii ai ei, moștenirea constând în terenuri. 3 frați au primit bunuri în timpul vieții mamei, iar ceilalți 3 urmau să împartă terenurile. Acum 2 ani, în fața notarului, toți 6 au semnat un act de partaj voluntar și au âmpărțit terenurile între cei 3 frați ce urmau să le moștenească. La o lună după terminarea partajului, unul dintre moștenitori și proprietar de teren a murit (cel care a facut intabularile și cadastrul), iar in urma sa au ramas 2 copii și soția. Acum o luna soția a primit citație pe numele decedatului, de trimitere în judecată a tuturor celor 5 care au semnat partajul (inclusiv decedatul), de catre o alta moștenitoare și proprietară(dintre cei 3 care au împărțit terenurile), care cere anularea contractului de partaj voluntar, motivând că nu a avut discernământ la data semnării contractului ( în fata notarului, unde a fost însotita de soțul și de fiul ei)
Cum este posibil sa chemi în judecata o persoana decedata de un an și jumătate? Cum se poate dovedi că atunci nu a avut discernământ și acum cand face această chemare în judecată are discernământ? Ce poate face văduva în această situație? Cum se face o întâmpinare în acest caz - din partea văduvei? Ce se poate invoca?
#-o
multumesc pentru raspuns.
presupun ca notarul a pus intrebari ( desi in solicitarea depusa la judecatorie se precizeaza ca notarul nu ar fi vorbit cu respectiva persoana), ca exista un protocol probabil, si ca ar putea fi chemat ca martor si notarul respectiv.
nu imi dau seama ce ar putea sa fie legat de termene?
faptul ca acum a chemat in judecata un decedat se poate specula in vreun fel?
Intrebare
dana15
Buna ziua,
Ma numesc Dana R si am si eu o intrebare:in cazul in care s-a facut o chitanta de mana(acum 6 ani) prin care mama vinde jumatate de mostenire ... (vezi toată discuția)