avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat fara contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat fara contract de munca

Buna seara! Am o problema, lucrez de o luna fara contract de munca iar acum 2 zile au fost in control ITM-ul. Ma gasit pe mine, iar eu fara sa fiu informata despre ce sa vorbesc, neanuntata de sefu sau avertizata, am completat o foaie cu informatii gen program de lucru, libere, salariu colega de munca etc, dar si numele, prenumele si adresa mea. Dupa aceea l-am informat pe sefu care desigur i-a cazut cerul pe el.
A primit o invitatie cu instiintare a actelor necesare prezentarii ale firmei. In ziua in care a fost a aflat bineinteles si suma amenzii . 100 milioane lei vechi.
Intrebarea mea este: eu voi fi afectata intr-un fel ? voi primi o amenda? tinand cont ca sunt luata in intretinere de sotul meu . El va pati ceva? se va afla ca am lucrat la negru de firma la care lucreaza, in cazul in care eu nu am semnat nici un contract de munca, nici o foaie, nu sunt in baza de date de la itm de nici un fel (ca nu am mai lucrat) etc. As dori un raspuns urgent! Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 16 Ianuarie 2013
Sotul dvs. nu v-a pati nimic... iar angajatorul sau nu de unde sa afle ca dvs ati prestat activitate la negru.....
Pentru dvs., angajatorul va fi obligat sa va inchei contract de munca pe langa plata amenzii usturatoare.
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
leuca_luminita, utilizator
Este posibil sa primiti amenda de la ITM si dvs ..
art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.....
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
......
da am mai citit chestia asta cu amenda si pt mine, desi s+a zis ca pana acum nici un angajat nu a primit amenzi. mi se pare o prostie totodata deoarece eu merg sa castig bani de unde naiba sa am pt amenda, logic, nu...?

in legatura cu posibila amenda care o pot primi eu, se va duce direct la financiar sau va veni o scrisoare in posta cu instiintare de plata??
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
ina120, utilizator
Intr-adevar, sunt foarte putine cazuri in care persoana in cauza a primit amenda de la ITM ... procesul-verbal de stabilire a contraventiei se va comunica Adm.Fin. in raza careia aveti domiciliul ...

Nu cei de la ITM au adoptat legea respectiva .....
procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei vi se va comunica personal sau prin posta si in cazul in care in termen de 15 zile de la data comunicarii nu veti achita sau contesta in instanta sanctiunea, o copie a procesului verbal si instiintarea de plata se inainteaza spre executare la ANAF

Alte discuții în legătură

Cum demonstrez ca am lucrat intr-o firma, daca nu mi-au facut contract de munca? ileana-cosanzeana ileana-cosanzeana Am inteles ca ar trebui sa reclam la Inspectia Muncii (cum poti sa ii abordezi si sa ii faci sa se miste in timp util e alta problema) faptul ca am lucrat fara ... (vezi toată discuția)
Cind reclami pe angajator silviu35 silviu35 CIND reclami la ITM si cind primesti scris ca angajatorul a fost sactionat si nu e trecut suma amenzi conform legi ca a fost sactionat ITM nu e obligat sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea contractului de munca Itolime Itolime Sunt angajata la o firma din Constanta din data de 11.03.2009 deci astazi am implinit trei luni. In momentul angajarii seful meu mi-a spus ca: imi va face ... (vezi toată discuția)