avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat fara contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat fara contract de munca

Buna seara! Am o problema, lucrez de o luna fara contract de munca iar acum 2 zile au fost in control ITM-ul. Ma gasit pe mine, iar eu fara sa fiu informata despre ce sa vorbesc, neanuntata de sefu sau avertizata, am completat o foaie cu informatii gen program de lucru, libere, salariu colega de munca etc, dar si numele, prenumele si adresa mea. Dupa aceea l-am informat pe sefu care desigur i-a cazut cerul pe el.
A primit o invitatie cu instiintare a actelor necesare prezentarii ale firmei. In ziua in care a fost a aflat bineinteles si suma amenzii . 100 milioane lei vechi.
Intrebarea mea este: eu voi fi afectata intr-un fel ? voi primi o amenda? tinand cont ca sunt luata in intretinere de sotul meu . El va pati ceva? se va afla ca am lucrat la negru de firma la care lucreaza, in cazul in care eu nu am semnat nici un contract de munca, nici o foaie, nu sunt in baza de date de la itm de nici un fel (ca nu am mai lucrat) etc. As dori un raspuns urgent! Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 16 Ianuarie 2013
Nimeni nu va poate garanta ca nu patiti nimic ... asa cum se prevede in Codul Muncii exista posibilitatea sanctionarii si a dvs.

Trebuie sa discutati cu angajatorul si sa-i explicati punctul dvs de vedere ...
Buna seara!
Mai am o problema si nelamurire in legatura cu muncca la negru si povestea cu ITM (spusa mai sus):
1. Am incetat activitatea la locul de munca, nu mai merg, in schimb sefii mei m-au pus sa scriu o declaratie pe o foaie alba cum ca nu am lucrat la ei nici o zi, nu am luat nici un ban si in timpul in care au venit in control ce de la itm eu ma aflam de o jumatate de ora in locul doamnei sefe... declaratia aceasta am dato pentru ca ei sa o duca la itm pt a dovedi si a clarifica prezenta mea, pentru nu am face contract de munca. (amintesc ca cei de la itm le-au dat 2 saptamani timp in care trebuie sa clarifice situatia loc - declaratia aceasta fiind o dovada ca eu nu am lucrat la ei si de aceea nu sunt inregistrata la itm cu CM.) - intrebarea e ca nu ma afecteaza cu nimic aceasta declaratie nu ?
2. O a doua problema este: sefii mei s-au hotarat sa faca contestatie amenzii de 10.000 lei, deoarece au zis ca nu au bani sa o plateeasca in situatia in care au termen limita 28.12.2012.
Daca fac contestatie la tribunal .. asta inseamna ca voi fi chemata in instanta ca martor sa sustin ca nu am loucrat la ei ????
Cica in functie de afirmatia mea se va hotara daca o vor plati sau nu.
Pe mine in continuare.... indiferent de hotararea judecatorilor voi avea probleme ceva, afectata ??
Multumesc, astept un raspuns.
ina120

1. Nu semnati asa ceva ..

2. Posibil sa fiti chemata ca martor in instanta pentru a marturisi daca ati lucrat sau nu la acest angajator ..
Buna seara!

Am o nelamurire in leg cu prroblema de mai sus spusa.
In urma amenzii primite de catre sefii mei o suta milioane, sefii mau anuntat ca vor face recurs la amenda deoarece nu au d eunde plati i conditiile in care aveau termen limita 28 dec.2012. Termenul limita pentru depundere a actelor in instanta era 20 dec, si mau anuntat ca in luna februarie va fi primul termen de judecata si ca daca voi primi citatie pt prezentare ca martor sa ii sun ca sa ii anunt. Bineinteles ca eu nu mai lucrez l;a ei , pe data de 10 dec. am plecat.
Acum vin cu nelamurirea. Este jumatatea lunii ianuarie si nu am primit nici o citatie. Bineinteles ca de cand am plecat eu nu am mai vb cu ei de loc.
Ieri mia venit ideea sa caut pe portalul tribunalului si a judecatoriei judetului dosarul cu firma in cauza. Ideea e cca nu iam gasit de loc, la nici o data inregistrat dosaarul din perioada 11 - 20 decembrie. si nici cde mai tarziu, dupa 20 dec.
Ce inseamna acest lucru? Ca nu a mai depus nici un dosar nu ? Cel mai probabil a platit amenda?
Va multumesc!
Daca nu exista niciun dosar, atunci insemana ca nu au facut contestatie ....Contestatia trebuia depusa la Judecatoarie si nu la Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum demonstrez ca am lucrat intr-o firma, daca nu mi-au facut contract de munca? ileana-cosanzeana ileana-cosanzeana Am inteles ca ar trebui sa reclam la Inspectia Muncii (cum poti sa ii abordezi si sa ii faci sa se miste in timp util e alta problema) faptul ca am lucrat fara ... (vezi toată discuția)
Cind reclami pe angajator silviu35 silviu35 CIND reclami la ITM si cind primesti scris ca angajatorul a fost sactionat si nu e trecut suma amenzi conform legi ca a fost sactionat ITM nu e obligat sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea contractului de munca Itolime Itolime Sunt angajata la o firma din Constanta din data de 11.03.2009 deci astazi am implinit trei luni. In momentul angajarii seful meu mi-a spus ca: imi va face ... (vezi toată discuția)