avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat fara contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat fara contract de munca

Buna seara! Am o problema, lucrez de o luna fara contract de munca iar acum 2 zile au fost in control ITM-ul. Ma gasit pe mine, iar eu fara sa fiu informata despre ce sa vorbesc, neanuntata de sefu sau avertizata, am completat o foaie cu informatii gen program de lucru, libere, salariu colega de munca etc, dar si numele, prenumele si adresa mea. Dupa aceea l-am informat pe sefu care desigur i-a cazut cerul pe el.
A primit o invitatie cu instiintare a actelor necesare prezentarii ale firmei. In ziua in care a fost a aflat bineinteles si suma amenzii . 100 milioane lei vechi.
Intrebarea mea este: eu voi fi afectata intr-un fel ? voi primi o amenda? tinand cont ca sunt luata in intretinere de sotul meu . El va pati ceva? se va afla ca am lucrat la negru de firma la care lucreaza, in cazul in care eu nu am semnat nici un contract de munca, nici o foaie, nu sunt in baza de date de la itm de nici un fel (ca nu am mai lucrat) etc. As dori un raspuns urgent! Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 16 Ianuarie 2013
cand au venit doamnele de la itm am completat o cerere cu numele prenumele si adresa mea, data din ziua cand am completat, si cele legate de program, colega, salariu, si societatea la care ma aflu. Acum sefu meu mia zis ca cica doamnele de la itm l-au obligat ca in termen de o saptamana sa imi faca mie contract de munca incepand cu data de 1 noiembrie fix de cand am zis eu , DAr eu totodata am actele de intretinere la munca sotului meu depuse tot de pe 1 noiembrie.
Intrebarea mea e ... este adevarat , se poae ca cei de la itm sa il oblige ca sa imi faca cu 1 noiembrie _ are voie, o data ce a trecut o luna? nu poate sa zica ca am plecat? ca daca mi-ar face contract cu data de 1 noiembrie, se va contrazice cu ce am declarat pe propria raspundere cu foaia depusa la serviciul sotului tot cu 1 noimbrie.
ITM-ul are voie sa-i stabileasca o astfel de masura angajatorului ... daca vi se va face c.i.m. cu data de 01.11.2012 , tot de atunci va trebui ca sotul dvs sa depuna o cerere la angajatorul sau prin care sa-i comunice ca nu mai sunteti in intretinerea lui ...
si daca refuz sa fac fac contract de munca si nu mai vreau sa colaborez cu el? nu ii dau buletinu ca nu vreau sa refuz la intretinere .. deoarece contractul va fi temporar nu e un loc de munca stabil . Am de suferit? sotul este cel care are un loc de munca stabil,. el intretine casa, eu am vrut temporar sa lucrez de accea a fost de acord si sseful sa ma primeasca asa.
Este optiunea dvs ...
da dar pana la urma eu nam ce sa mai patesc daca nu vreau sa fac contract asa cum a zis el ca trebuie sa remedieze situatia pt ami face contract , nu ??

Alte discuții în legătură

Cum demonstrez ca am lucrat intr-o firma, daca nu mi-au facut contract de munca? ileana-cosanzeana ileana-cosanzeana Am inteles ca ar trebui sa reclam la Inspectia Muncii (cum poti sa ii abordezi si sa ii faci sa se miste in timp util e alta problema) faptul ca am lucrat fara ... (vezi toată discuția)
Cind reclami pe angajator silviu35 silviu35 CIND reclami la ITM si cind primesti scris ca angajatorul a fost sactionat si nu e trecut suma amenzi conform legi ca a fost sactionat ITM nu e obligat sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea contractului de munca Itolime Itolime Sunt angajata la o firma din Constanta din data de 11.03.2009 deci astazi am implinit trei luni. In momentul angajarii seful meu mi-a spus ca: imi va face ... (vezi toată discuția)