Va rog daca cineva imi poate spune care sunt termenii de rezolvare a problemei redate mai jos
CÃTRE,
JUDECÃTORIA FÃLTICENI
Subsemnatul Irina V.Neculai, domiciliat în localitatea Unceşti, comuna Buneşti, judeţul Suceava, constituită în parte pârâtă în procesul intentat de către numitul Nichitoaia N.Gheorghe, domiciliat în localitatea Unceşti, comuna Buneşti, judeţul Suceava, pentru revenicarea suprafeţei
de 7 ari de teren, pe care eu îl deţin din anul 1972, în dosarul Judecătoriei Fălticeni cu
nr. 515/227/2008, vă rog să-mi aprobaţi să fac câteva precizări cu privire la acest caz, după cum urmează.
Menţionez faptul că pe această suprafaţă am construită o şură de lemn , în suprafaţă
de 66 m2, acoperită cu ţiglă, pe temelie de beton, iar sub şură am construit un grajd pentru animale din BCA de 24 m2, iar la subsol un beci din beton de 16 m2.
Tot pe această suprafaţă am construit un adăpost pentru păsări de 6,5 m2, şi am plantaţi
3 nuci, 2 meri, 1 cireş, 2 tei, 3 peri şi 4 butuci de vie.
Suprafaţa de teren ce constituie motivul acestui proces a aparţinut lui Nichitoaia Neculai tatăl numitului Nichitoaia N.Gheorghe, iar acesta o are moştenire.
În anul 1972 când am construit şura, terenul nu aparţinea lui Nichitoaia Neculai, deoarece acesta la cedat la C.A.P.Buneşti.
M-am apucat de construit şura în anul 1972, după ce în prealabil am înaintat la C.A.P.Buneşti o cerere de aprobare pentru construirea şurii, iar în cadrul Adunării Generale a C.A.P.Buneşti s-a pus în discuţie aceasta şi s-a aprobat teren pentru construcţie în locul respectiv deoarece respectivul teren îl deţineam, în suprafaţă de 30 de ari, ca lot de folosinţă pentru că lucram, împreună cu soţia în cadrul C.A.P.Buneşti- secţia Unceşti.
În baza aprobării primite de la Adunarea Generală a C.A.P.Buneşti, Consiliul Popular Buneşti, emite autorizarea de construire.
La acea dată domnul Nichitoaia Neculai, tatăl numitului Nichitoaia N.Gheorghe, domicilia tot la adresa mai sus menţionată, deci în momentul începerii construirii ştia de acest lucru, dar nu a încercat în nici un fel să mă împiedice să construiesc, întrucât legal la acea vreme terenul nu îi aparţinea.
După anul 1990, Nichitoaia Neculai, tatăl numitului Nichitoaia N.Gheorghe, a intervenit pe lângă Comisia de Fond Funciar solicitând restituirea terenului, iar pentru faptul că pe terenul în litigiu existau construcţii, a solicitat drum de acces de 4 m lăţime, la terenul din spatele construcţiilor.
La solicitarea Comisiei de Fond Funciar, am eliberat terenul solicitat pentru drum, ceea ce a însemnat tăierea unui număr de 3 nuci, 4 meri, a 2 butuci de vie şi dărâmarea gardului de scândură, pe temelie de beton, pe o lungime de 4 m.
Consider nefondată cererea susnumitului Nichitoaia N.Gheorghe, care solicită, după 36 de ani, de la construirea şurii, să dărâm construcţia şi să renunţ la munca mea, construcţie pe care eu am construito perfect legal, fără nici un abuz.
Totodată mai precizez faptul că pentru cei 7 ari de teren în litigiu, în urma altui proces intentat de susnumitul Nichitoaia N. Gheorghe, în luna octombrie 2008, i-am achitat suma de 800 lei, ca arendă pentru perioada 1990-2008.
mai am o intrebare la dumneavoastra. in ce baza ati edificat constructia de acel teren in 1972. Ma refer terenul in ce baza il detineati, sau v-a fost dat de catre CAP? Ma intereseaza fosrte mult ce acte aveti dumneavoastra pe terenul respectiv
Terenul a fost atribuit de catre CAP.......nu detinem nici un act asupra lui, iar pentru constructie exista autorizatie de constructie. Probabil ca si terenul are o hartie in spate altfel ma intreb cum a delimitat terenul pa care il detine socrul meu; ar fi putut in caz contrar sa ocupe o suprafata mult mai mare- daca nu ar fi la baza o hartie - insa socul meui nu detine aceasta hartie.
In esenta terenul ( excluzand constructiile pe care le-am prezentat) constituie o micuta curte pe care o detine socrul meu din 1972... de care si-a legat toata viata. Socrul meu are acum 67 de ani si e singur (sotia i-a decedat, iar copii -3- sunt toti la casele lor cu problemele lor). Odata cu acest proces s-a gasit in postura de a renunta la tot ce a reprezentat viata lui timp de 37 de ani. Procesul vine in urma ofertei de vanzare a reclamantului la pretul exorbitant de 1000 lei/ar ( in timp ce maxim in aceasta zona pentru un ar de teren se plateste300-350 lei/ar.Singur, la 66 ani este departe de a mai dori sa faca investitii de genul acesta, dorindu-si mai mult batranete linistite, iar cu bruma de pensie ce o are sa poata sa-si asigure cheltuielile minime.
Asa stand lucrurile am dori sa stim ce variante are:
-Va trebui sa renunte la teren? si la constructii? Daca legea ii da dreptul la o suprafata minima in continuare cu plata unei anumite sume drept chiri.
Orice indiciu ne-ar fi de folos intrucat suntem in totala necunostinta de cauza.
Va multumesc anticipat!