avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema cu \\"FUGA DE LA LOCUL ACCIDENTULUI\\"!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema cu "FUGA DE LA LOCUL ACCIDENTULUI"!

Buna ziua,am o problema cu care nu m-am mai intalnit pana acum si sper sa primesc niste sfaturi utile pe acest forum.
Mai exact acum o saptamana(25.11.2012) am oprit la o banca din Bucuresti parcand masina pe o strada adiacenta strazii principale.La plecare dadeam foarte incet cu spatele pt a iesi in strada principala,eram atent la masinile care circulau pe str principala cand un barbat a traversat in fuga de pe un trotuar pe altul,fiind atent la un tramvai care ajungea in statie si l-am lovit,sau mai bine zis m-a lovit el pe mine,lovind masina in colt.A cazut jos,m-am dat jos,l-am intrebat daca il doare ceva,daca chem salvarea politia.A spus ca NU,era intr-o stare de soc,se scutura pe geaca(asta a durat 30 sec).In acest timp au venit si niste rromi care au inceput sa faca scandal(specific lor) sa spuna sa chem politia ca omor oamenii pe strada si asa mai departe.Vazand ca situatia ia amploare si mai ales ca vroiau si alte masini sa intre pe acea strada si nu puteau din cauza masinii mele,am plecat.Tin sa mentionez ca masina avea o viteza foarte foarte mica la deplasarea in mansalier si ca nu are nici o urma de lovitura.
Astazi am fost citat sa ma prezint la DGPM buc in calitate de detinator auto in cauza privind parte (asta scrie in citatie) si mai scrie dosar penal nr 581....
Va rog sa-mi spune-ti care este procedura si ce trebuie facut in aceasta situatie nefericita in care am ajuns,Multumesc
Cel mai recent răspuns: puya_vali , utilizator 12:09, 5 Decembrie 2012
ART. 89
(1) Părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, sau de examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane ori dacă accidentul s-a produs ca urmare a unei infracţiuni, fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea locului faptei, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
(2) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (1) se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.
(3) Nu constituie infracţiune fapta conducătorului de vehicul care, în lipsa altor mijloace de transport, el însuşi transportă persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului.
(4) Nu constituie infracţiunea de părăsire a locului accidentului fapta conducătorului autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară, dacă acesta anunţă de îndată poliţia şi după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare.
(5) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului, dacă victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de politie.

Probabil aveti dosar penal si santeti chemat la audiere.
S-a rezolvat problema.Am fost azi de dim la politia udriste,am dat declaratie exact cum s-a intamplat accidentul si m-au lasat sa plec.mi-au spus ca bine ca omu nu a patit nimic ca sa aiba nevoie de spitalizare si ca doar a sunat la 112 dupa ce eu am plecat pt ca a considerat ca mi-a fost frica si am fugit ca au sarit si tiganii aia care defapt nu aveau nici o treaba cu el.In concluzie politistul mi-a zis ca spera sa nu mai am parte de astfel de accidente si ca totul e ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea locului producerii accidentului! DragusanuAl96 DragusanuAl96 Buna ziua, am fost implicat intr-un accident in care in timp ce efectuam manevra de depasire a unei carute in panta, un biciclist a venit cu viteza si a intrat ... (vezi toată discuția)
Desi nu am fost vinovat am ramas fara carnet cine stie pana cand... nu stie nimeni! mihaileugenchitu mihaileugenchitu Masina in care eram la volan si cu care stationam la un stop, a fost lovita de un cetatean izbit de un alt autovehicul aflat in miscare si care vehicul l-a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara victime - parasirea locului accidentului hajnyci hajnyci Buna ziua, In cazul unui accident rutier fara victime (doar pagube materiale) daca o parte a parasit locul accidentului (fara anuntarea politiei sau ... (vezi toată discuția)